Proslavljeni fudbaler Dragan DŽajić svojom karijerom je osvojio srca navijača, a bio je i veliki miljenik žena.


On je juče proslavio 76. rođendan, a  njegova profesionalna karijera je munjevitom brzinom išla ka vrhu.

Nakon šest meseci igranja u juniroskim selekcijama Crvene zvezde, odmah je dospeo u prvi tim, pa je sa nepunih 17 godina debitovao na svom prvom meču protiv titogradske Budućnosti. Naredne sezone je osvojio šampionsku titulu i psotao predvodnik generacije koja je  tri puta uzastopno (1968, 1969. i 1970.) osvajala titiulu najboljih u Jugoslaviji.

Pamti se njegov potez u Kupu nacija 1968. u Italiji kada je svojim fudbalskim umećem odveo Jugoslaviju u finale. Za voljenu Crvenu zvezdu je odigrao rekordnih 590 mečeva i postigao 287 golova, dok je za reprezentaciju nastupao 85 puta.

Pored svih sportskih uspeha, bilo je normalno da se žene takmiče koja će pre doći do DŽajića, a 1969. jedna vest je odjeknula poput bombe!

Slavni fudbaler je osvojio srce Mis Jugoslavije 1968. prelepe Dubrovčanke Ivone Puhiere.

  NJih dvoje su tada bili glavna tema i veoma zanimljiv par. Ivona nije krila da je navijala za Zvezdu upravo zbog Dragana, a i njen otac se nadao da će fudbaler biti njegov zet.

 

- Oni se vole, a i ja obožavam Dragana. Koliko sam video, Dragan je iskren, dobar i lep mladić. Naravno, i odličan fudbaler. Ne znam da li će se venčati. On meni još ništa nije rekao, a hoće li, to ćemo videti. Meni lično ne bi bilo mrsko da se oni venčaju - govorio je Ivonin otac.

I sam DŽaja je jednom prilikom za hrvatske medije pričao o svojoj ljubavi iz  mladosti i otkrio da su se čuli i nakon raskida.

- Bila mi je devojka. Vrlo lepa. Ja mlad. Dešavalo se da se čujemo i nakon udaje. Sada imam suprugu Branku, dve ćerke i unuka Luku. Jako smo srećna porodica i dobro živimo u Srbiji - rekao je fudbaler svojevremeno za medije.

Foto: Milutin Labudović

 

Slavnom ocu je i ćerka Dragana uputila čestitku na društvenoj mreži Instagram, na fotografiji njih dvoje poziraju nasmejani zajedno.

Foto: Printskrin/Instagram/draganadzajic_

 

Dragan DŽajić sada uživa sa porodicom i u odgajanju unuka, ćerka Dragana je u braku sa Milošem Ivanovićem, bratom naše teniserke Ane Ivanović i imaju sina Vida, dok Sanja nije toliko medijski eksponirana i ima dvoje dece.

Bonus video: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".