Naime, ona se davne 1960. godine, kada je imala samo 20 godina, udala za reditelja Mladomira Purišu Đorđevića. NJihov brak trajao je kratko, ali Puriša i danas ističe da je od svih, nju najviše voleo.

- Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju, prijateljski smo se razveli - rekao je Puriša prošle godine za "Politiku".

 

Foto: Obraz uz obraz

 

 

- Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče - nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate - prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća "zarazna", a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. LJubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić - rekao je za “Novosti” Puriša Đorđević koji je o Mileni Dravić najlepše pričao.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

 

Kako je ispričao, poslednji film koji je pripremao, planirao je da posveti upravo Mileni Dravić, a od toga nije odustao uprkos tome što je ona preminula.

- Taj scenario je i dalje na konkursu Filmskog centra Srbije, pisan je u dogovoru sa njom, pod naslovom “Prava ljubav zaborava nema”. Taj film je trebalo da bude posveta Mileni, a zamislio sam ga kao mjuzikl, jer tog žanra gotovo da nema ni u jugoslovenskoj, ni u srpskoj kinematografiji. Ali pošto Milene više nema, pisao sam direktoru FCS da, ako se ovaj scenario prihvati na konkursu, ulogu koja je napisana za nju može da igra druga glumica. Seka Sablić, recimo, koja je bila njena najbolja prijateljica - otkrio je Đorđević za "Novosti".

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Nakon razvoda od Đorđevića, glumica je bila udata za reditelja Vojislava Kokana Rakonjca. Nažalost, on je preminuo u svojoj 34. godini, 1969. godine, a Milena se kasnije udala za Dragana Nikolića.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".