- U kasnim sam dvadesetim i trudna sam sa detetom svog dečka. To uopšte nije bilo planirano i nisam baš srećna zbog toga. Živimo u stanu sa još jednim dečkom sa kojim smo bliski prijatelji otkako smo svi zajedno studirali, a malo pre nego što sam saznala da sam trudna, shvatila sam da gajim osećanja prema tom cimeru. Nedavno smo se i poljubili kada smo se vratili iz noćnog izlaska - napisala je žena u ispovesti za Miror.

Rekla je da planira da se iseli i raskine sa svojim dečkom, ali je potom otkrila da je trudna. NJen dečko nema pojma šta se dešava i kako se ona oseća prema njihovom prijatelju, ali bi bio šokiran i ljut ako bi saznao. Razgovarala je sa cimerom u kog je bila zaljubljena, ali su se oboje složili da bi nastao haos i da trenutno ne mogu ništa da urade. Nije mogla da prekine trudnoću jer je već bila trudna već četiri i po meseca kada je saznala.

Foto: Profimedia

 

 

- Ovo je veoma komplikovano, ali mislim da bi trebalo da, ako možete, odvojite trudnoću u budućnosti od toga šta osećate prema svom dečku. Ovo možda nije vaš idealan scenario, ali ne morate da budete zajedno da biste podigli dete i bili dobri roditelji. Očigledno ste razmišljali o raskidu dok niste saznali za trudnoću i rođenje bebe vam neće pomoći da se osećate drugačije. U stvari, to će staviti ogroman pritisak na oboje. Mislim da bi bilo najbolje da sada prekinete tu vezu i fokusirate se na dete, pa da vidite kako se osećate posle nekoliko meseci. Što se tiče vašeg cimera, nemojte sada forsirati vezu s njim. Započinjanje veze u takvim okolnostima sa nekim ko nije otac je veoma teško. Ako vam je suđeno da budete zajedno, on će vam dati vreme koje vam je potrebno - odgovorila je psihoterapeutkinja Kolin Nolan.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".