On je za RIA Novosti rekao da je prelazak granice sa strane Nikolajevske i Dnjepropetrovske oblasti veoma opasan, s obzirom na, kako je naveo, sistematsko granatiranje ukrajinskih militanata.

Dodao je da su posle poslednjeg ukrajinskog granatiranja civili koji su završili u tampon zoni poginuli.

Prema rečima Stremousova, sada je iz Hersonske oblasti moguće putovati na Krim ili u deo Zaporoške oblasti koji je pod kontrolom ruskih snaga, a odatle u republike u Donbasu.

Foto: Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

 

Stremousov je nedavno rekao da Hersonska oblast ne planira da bude posebna nezavisna republika, već je cilj da postane ruski region.

- Ne planiramo da budemo posebna nezavisna republika. Naš glavni zadatak je da budemo subjekt u okviru Ruske Federacije - rekao je za RIA Novosti Stremousov.

- S obzirom na to da rezultate referenduma ionako neće priznati zapadne zemlje, održati ga sada je gubljenje vremena. Zato nismo ni razmišljali o održavanju referenduma - naveo je Stremousov.

Naveo je da Hersonska oblast, koja se nalazi na jugu Ukrajine i koja se nalazi pod ruskom kontrolom od sredine marta, neće žuriti sa referendumom o samoopredeljenju.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".