Sastojci:

500 g keksa
400 g jagoda
400 ml jogurta
75 g šećera
2 kesice šlaga
200 ml mleka
2 kašike šećera

Foto: Printskrin/JutjubReci Peci

 

Recept:

U dublju posudu izlomite keks. Jagode naseckajte na sitno i dodajte ih keksu. Sipajte u sve to jogurt i šećer. Sve zajedno izmešajte. Izručite u četvrtasti kalup i stavite u frižider. Umutite dve kesice šlaga sa hladnim mlekom i dve kašike šećera u prahu. Izvadite tortu iz frižidera i premažite je šlagom. Tortu bi bilo najbolje da ostavite preko noći u frižideru da se dobro stegne, jer će na taj način svi sastojci lepo da se povežu. Kada se potpuno ohladi secite je na kocke i služite. Možete po želji da je ukrasite sa svežim jagodama. 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".