- Povratak knjizi je zaista fenomenalan. Danas je sve prešlo na internet, na vizuelne umetnosti i komunikaciju, naročito elektronske. Pokušavam i mog Lava da vaspitam tako da čita knjige, kao što sam uspeo sa Ivanom i Anom, jer danas jedino literatura može da vas odvoji od opšteg toka površnosti i instant kulture. Oduševljen sam brojem ljudi koji je prisustvovao promociji, pogotovu što se radi o knjizi mog dragog kolege Žarka Lauševića - izjavio je glumac Lečić, pa dodao: - Žarkova dela i rad jako cenim, mislim da je talentovan za pisanje.

Uprkos svim očekivanjima, Žarko Laušević se nije lično pojavio na promociji, što je mnoge začudilo, a Lečića je otrkrio šta misli o tome: - Nisam znao da neće doći. Očekivao sam da ću ga sresti, ali mogu da razumem tu odluku.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Branislav Lečić se u jednom trenutku setio jednog razgovora sa Lauševićem, pa ga je podelio sa medijima.

- Imali smo jedan zanimljiv razgovor u kome je isplivao taj Žarkov duh, ali i sklonost ka crnom humoru. Kada se meni desio onaj "srećni" događaj koji je bio medijski ispraćen, on se meni javio prošle godine, iako se često čujemo, tada smo se zadržali u razgovoru dva sata. Žare je osetio potrebu da sa mnom podeli osećanja i onda je duhovito i lepo rekao "Nadam se da ćeš me razumeti, znam ko si, šta si i da nisi sposoban za takve stvari koje stoje u medijima, ali ja ne mogu da stupim u tvoju odbranu, jer bi, priznaćeš, sam naslov bio zaista čudan 'Ubica štiti silovatelja'", mnogo me je tada i pogodio, a i nasmejao - ispričao je Lečić.

Foto: V. Danilov

 

 

- Kada se u životu desi da ste u glavnoj ulozi, a da to i na takav način, niste birali, onda to ostavlja ozbiljne i teške posledice. NJegova plemenita duša je uspela da se artikuliše kroz njegove knjige i mislim da će biti bogatstvo za sve one koji će da čitaju - rekao je Lečić.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".