Pismo za Mateja objavila je Fejsbuk stranica "Istina za Mateja Periša", koja je napravljena u cilju pronalaska nestalog Splićanina, kome se svaki trag izgubio noć uoči dočeka Nove godine u Beogradu.

Pismo Mateju od druga prenosimo u celosti, a pored emotivne poruke mogu se videti i dve fotografije na kojima je Matej Periš. Na prvoj je Matej, njegov prijatelj sa društvom na brodu, dok su na drugoj fotografiji njih dvojica.

 

 

- A gde si sine? - Ovako bi počeo svaki naš razgovor kada bi se videli i čuli. Doduše, ja sam bio sin razmetni, a ti izgubljeni iako si sada zauvek pronađen. Otišao si u svom smeru, baš kao na ovoj slici gde gledamo svako u svom pravcu, bili na istoim brodu, kurisu i istoj talasnoj dužini To nam ne može niko uzeti, kao ni onih 100 milja svaki dan, 100 izleta, 100 žena, ma svega 100 brate! Pita me tvoj stari prekjuče kakav si bio, šta si hteo... Evo na svim poljima i planovima si išao 100 na sat, ali ništa manje i u osećanjima, prijateljstvu, skromnosti, neiskvarenosti... Ajde neću te puno "gratat", samo sam htio reći da ću se moliti za tebe, a ti mi budi zagovornik gore da se sretnemo opet, pa da nadoknadimo kako samo mi znamo! Volim te buraz - stoji u pismu koje je objavila ova grupa.

Foto: MUP

 

Podsećanja radi, Matej Periš je nestao noć uoči Nove godine u Beogradu, a prema rekonstrukciji koju je objavio MUP Srbije samo nekoliko dana nakon njegovog nestanka moglo se videti da se mladić približava reci Savi.

Opsežna potraga trajala je punih 139 dana kada je njegovo telo nađeno ispod mosta kod pontona na Adi huji. DNK analizom utvrđeno je da je to mladić iz Splita. NJegov kovčeg bio je izložen u crkvi Sv. Ante u Beogradu gde su se Beograđani oprostili od njega, a u ponedeljak je bila sahrana u krugu najuže porodice i prijatelja u Splitu.

Foto: printskrin Fejsbuk/Matej Peris/Dalmacija Danas

 

Nakon nekoliko sati u Luci Split Matejevi prijatelji napravili su mu ispraćaj na moru brodovima, jedrilicom, upaljenim bakljama i pesmom, pa su ga na taj način i njegovi Splićani ispratili.

(Kurir)

BONUS GALERIJA: Oproštaj Beograđana od Matej Periša

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".