- Dobar dan svima, devetnaesta po redu rubrika "Do koske sa Jovanom Jeremić", rubrika koju svi prenose i koja se čeka - pompezno je u svom stilu započela Jovana, a onda se osvrnula na temu prostitucije u Srbiji:

- Vidim da je opet aktuelna tema prostitucije i prostitutki. Neki makroi su uhvaćeni, pa su pušteni na slobodu jer su priznali svoju krivicu. Ono što bih ja uvela kao jedan novi izraz medijima u Srbiji, jeste termin "bračne prostitutke". Svi pišu već o tome, jer sam spomenula na jednoj drugoj televiziji gde sam gostovala, a sad ću u svojoj rubrici objasniti šta to znači - rekla je voditeljka i pojasnila:

- Meni nisu sporne žene koje se bave najstarijim zanatom, čak ni one za koje se nagađa da su elitne prostitutke. To se po gradu zna iako se nema dokaza za neke devojke koje su u svetu javnosti, bilo da su pevačice, glumice, voditeljke, bivše rijaliti učesnice... Stvar je u tome da su meni najintrigantija druga vrsta prostitutki, koje sam ja uvrstila u terminologiju, a u pitanju su "bračne prostitutke". Ko su "bračne prostitutke"? To su žene koje važe za vrlo ugledne žene iz sveta javnosti, koje su udate za ugledne i cenjene muškarce, a suštinski nisu ništa drugo nego koristoljubive žene koje su se udale, ne iz ljubavi, nego iz koristi i interesa. Najčešće je finansijski interes - rekla je Jovana, pa dodala:

Foto: Jutjub printskrin/Novo jutro

 

 

- Mnogo ih je i mislim da novinari treba da se pozabave ko su žene uspešnih moćnih muškaraca, koje nisu na tom nivou uspešne kao njihovi partneri, već su udajom stekle status u društvu. Ovo ne treba da bude primer omladini, jer osnov svakog braka treba da bude ljubav i poštovanje, pa tek onda novac. Svaka žena koja se udaje treba dobro da se uda, ali prvenstveno da voli svog muža, pa tek onda da gleda da li je on materijalno situiran, jer da bi brak opstao važan je da muškarac bude jači od žene i da je drži kao kap vode na dlanu. Treba da se pozabave ko su te žene koje su bez ikakvog kredibiliteta iz interesa udate za moćne muškarce, bračne su prostitutke zato što spavaju sa svojim muževima bez ljubavi zarad crkavice koju im ostavlja mesečno, što je vrlo interesantno, uspešno i pokvareno varaju svoje muževe, jer ko je jednom prostitutka, on je uvek prostitutka, pa kad je i u braku. Vidimo se u narednoj rubrici sledeće nedelje, možda se neka imena otkriju - rekla je Jovana Jeremić u emisiji "Do koske sa Jovanom Jeremić".

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".