Na hrvatskom portalu Večernji.hr objavljen je tekst pod naslovom "Je li Milanović čovjek Kremlja ili samo brani hrvatske nacionalne interese? Odgovor je sada jasan", u kojem se analizira situacija na hrvatskoj političkoj sceni, i stavovi hrvatskog predsednika.

Već u uvodnim redovima navodi se da politički neistomišljenici ocenjuju da je Milanović "igrač Kremlja", i dodaje se da trenutno postoji neusaglašenost u hrvatskoj politici.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Iz vladajućih redova, ili od njihove garde, na Milanovića se upire prstom da je on "igrač Kremlja" u hrvatskoj politici. Dao je nekoliko izjava, nešto drukčijih od Plenkovićevih, a u pitanju ulaska Finske i Švedske u NATO postavio se kao zaštitnik Hrvata iz BiH, da proveri udaljenost između Skandinavije i Balkana. Da li je to dovoljno da hrvatskom prijatelju Viktoru Orbanu oduzme oreol najvećeg putinovca među evropskim državnicima? - piše u uvodu teksta, u čijem se nastavku daje sud da "pod pritiskom rata u Ukrajini hrvatska politika puca po šavovima i otkriva nove pukotine kroz koje curi autoritet države".

Foto: Večernji.hr printskrin

 

- Nije prvi put da se dve polovine Hrvatske ne slažu ni oko toga okreće li se zemaljska kugla od zapada prema istoku ili u obrnutom smeru. Uz veliku evropsku krizu, stvara se loš utisak da jedno hrvatsko brdo naginje Rusima, a da je drugo bez ostatka na strani Ukrajine. Kad bi u tom dvoglasju išta bilo šaljivo, moglo bi se reći da će Hrvatska na kraju biti na pobedničkoj strani, kako god se taj nesrećni rat završio - piše Večernji.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".