Kraljica roka koja je mogla da ima sjajnu karijeru Margita Stefanović Magi, preminula je 18.septembra 2002. godine. Margita nije bila klasičan tip devojke, izgledala je pomalo mistično, devojka duge crne kose i dubokih, tamnih očiju, zaštitno lice kultnog benda Ekatarina Velika (EKV), "anđeo na klavijaturama", crna princeza jugoslovenskog novog talasa roka.

 

 

Talenat za muziku je pokazala u srednjoj školi, ali je vrlo brzo odustala od klasične muzike i krenula da istražuje beogradsku "underground scenu". Prisustvovala je koncertu tek osnovanog benda Milana Mladenovića koji se tada zvao Katarina II, a u proleće 1982. Margita je upoznala članove "Električnog orgazma" preko kojih je došla i do Mladenovića.

Članovi grupe ''Ekatarina Velika'' 1986. godine izdaju album "S vetrom uz lice". Ovaj album bio je znatno uspešniji od prethodna dva, doneo je hitove kao što su "Budi sam na ulici", "Ti si sav moj bol", "Kao da je bilo nekad", "Novac u rukama", "Stvaran svet oko mene". Sledeći albumi koje su objavili "Samo par godina za nas" i "Dum dum" sinonim su za nagoveštaj tužne sudbine članova grupe i raspad. Članovi EKV-a oduvek su eksperimentirali sa drogom, a vremenom je njihovo eksperimentiranje preraslo u veliku zavisnost.

 

 

Posle raspada grupe ''Ekatarina Velika'' Margita je nastavila da korača kroz muzički svet, ali to nije bilo na onom nivou kao kad je postojala grupa. Margitina zavisnost od droga postala je još ozbiljnija nakon što joj je 1996. umro otac. Margita je prodala porodični stan, kupila dva manja i s preostalim novcem otputovala u Indiju. Neuspešno se trudila da se izleči od zavisnosti. Nakon povratka u Beograd prodala je oba stana i potrošila ostatak novca i završila na ulici kao beskućnica.

Pevačica je poslednje dane života  zaboravljena, živela je u jadu i bedi kao beskućnica u jednoj garaži na Voždovcu. NJen život završio se 18. septembra 2002. u klinici za zarazne bolesti. Imala je samo 43 godine.

 

 

(Kurir.rs/Objektiv)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".