Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo i jeste da je u zamku živela Marija Tereza, koja je krajem 17. veka često boravila u njemu.


Ebenfurt je zamak nadoak Beča u kome je pevačica Dragana Mirković našla oazu mira. Dvorac u potpunosti nije renoviran baš iz razloga što je pevačica želela da sve bude autentično, i da ostavi najlepše čari svega toga. Dragana svoj privatni život ne eskponira javno, ali nije odolela da pokaže istorijsko zdanje, na koje je veoma ponosna.

Foto: Printskrin/Instagram/dragana_mirkovic

 

Enterijer dvorca su ona i njen suprug Toni zajedno sređivali, a odabirom nameštaja se, uglavnom, on bavio. Unikatne predmete su uglavnom kupovali u Italiji, ali nisu birali određeni motiv ili temu, već ono što im se dopadalo u određenom trenutku.

Foto: Printskrin/Instagram/dragana_mirkovic

 

Pevačica je posebno je ponosna na kupatilo koje je kompletno ukrašeno Svarovski kristalima, sa antičkim motivima, Versače komoda daje posebnu notu svemu tome.

Foto: Printskrin/Instagram/dragana_mirkovic

 

Dvorac poseduje balsku dvoranu, gde pevačica i njena porodica organizuju porodične proslave, a radi se i na muzeju, u sklopu imanja, koji će pogodite šta, uskoro biti otvoren za posetioce.

Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna kokliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

Foto: Printskrin/Instagram/dragana_mirkovic

 

- Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici - rekla je Dragana jednom prilikom.

Foto: Printskrin/Instagram/dragana_mirkovic

 

Poseban Draganin kutak jeste galerija u kojoj se nalaze sve uspomene koje je stekla tokom karijere, od nagrada do poklona fanova, što za nju ima posebnu sentimentalnu vrednost.

Foto: Printskrin/Instagram/dragana_mirkovic

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".