Ivana Babić je popularnost stekla tokom pojavljivanja u prvoj sezoni muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice" gde je sa samo jedanaest godina pokazala svoj talenat i stigla do polufinala.

Ivana je posle takmičenja nastavila sa školom pevanja, muzičkom školom i osvojila je brojne nagrade.

Pored toga što ima veliki talenat za muziku, ona je aktivna i na TikToku gde ima više od dvadeset hiljada pratilaca.

U intervjuu za Nportal pevačica Ivana Babić nam je otkrila planove vezane za njenu karijeru, ali i zanimljive detalje iz privatnog života.

 


 1. Popularnost si stekla u "Pinkovim zvezdicama". Kako si došla na ideju da se prijaviš za takmičenje?


- Na televiziji sam videla da počinju prijave za audiciju. Oduvek sam želela da se prijavim za neko muzičko takmičenje i da pokažem svoj talenat. Kako je to bila jedna od prvih i velikih prilika od početka moje pevačke karijere, odmah sam znala da to i želim. Konsultovala sam se sa roditeljima i oni su se naravno složili i podržali me. Nakon razgovora sa njima popričala sam i sa Ivanom, od koje sam takođe dobila pozitivan komentar i potporu. Kada sam osetila podršku i vetar u leđa od meni važnih ljudi, odmah sam se prijavila za audiciju.

 

2. Ko ti je bio najveća podrška tokom takmičenja?

- Moja porodica i Ivana, koji su od samog početka bili uz mene i davali mi ogromnu podršku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Babić (@iiwanababiic)

 

3. Da li si imala tremu pred emisije i ako jesi kako si uspevala da je savladaš?

- Pre svakog nastupa sam imala veliko pozitivno uzbuđenje. Nikada nisam imala tremu i nisam se bojala da ću nešto pogrešiti i da ću loše nastupati, već sam bila sigurna u sebe i vodila se time. 

 

4. Kako su tvoji vršnjaci gledali na uspeh i popularnost koju si stekla pojavljivanjem na televiziji?


- Postojala su pozitivna, a naravno i negativna gledanja na moje učešće u takmičenju od strane mojih vršnjaka. Bilo je ljubomore, zavisti, sujete, ali je bilo i podrške, čestitki i radosti. Sa svim tim stvarima sam se nosila sa lakoćom i na negativne komentare nisam obraćala pažnju, ali sam za predloge i savete uvek bila otvorena i spremna.

 

5. Koga smatraš svojim muzičkim uzorom?

- Mislim da je odgovor koji ću da dam možda malo očekivan. Naravno da je to Ivana Peters. Ivana je izvanredan i po mom mišljenju jedan od najboljih vokala na Balkanu, a i šire.

Foto: V. Danilov

 

 

6. Kakav je tvoj ljubavni status? Da li si u vezi?

- Nisam u vezi, u braku sam. Nemamo još papir na kome to zvanično i piše, za to još ima vremena, ali ovo ne smatram običnom vezom. Pavle je moja najveća ljubav i podrška i mnogo dobar momak. Upoznali smo se u srednjoj školi u školskom bendu pošto smo bili deo istog. Sve se događalo spontano i presrećna sam zbog svega toga jer sam u njega bila zaljubljena od prve godine i sada napokon mogu ponosno da kažem da je moj. (Smeh)
 

7. Sa koliko godina si imala prvi poljubac?

- Ja samo jedan poljubac pamtim, a on se dogodio pre skoro godinu i mesec dana kada sam stupila u vezu sa sadašnjim dečkom.
 

8. Nedavno si izbacila prvu pesmu. Šta bi poručila vršnjacima koji pate za neostvarenom ljubavi?

- Definitivno to da držite do sebe i da volite sebe, jer ako vi ne volite samog sebe niko vas sa strane neće iskreno voleti. Smatram da svako treba da se usesredi na sebe i da radi na sebi i svom poboljšanju i da ne razmišlja o neostvarenoj ljubavi. Sve će doći u svoje vreme i najbolje i prave stvari se dešavaju tada kada ih najmanje očekujete, to je ono što mogu da kažem iz ličnog iskustva.
 

9. Za tvoj prvenac zaslužna su velika imena naše muzičke scene. Kako je došlo do vaše saradnje?

- Sa Ivanom se poznajem već 7 godina i toliko i radimo na mom pevanju. Kako sam želela da ostavim pečat na svoje dosadašnje bavljenje muzikom, želela sam da iza sebe imam kvalitetne i vrhunske umetnike, što na kraju svega i imam. Ivana i Cobi su vanserijski umetnici i megazvezde i međusobno se poznaju, tako da nije bilo razloga zašto da se ne dogodi saradnja između nas troje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Babić (@iiwanababiic)

 

10. Kako sebe vidiš u narednih 10 godina?

- Trenutno sam usesređena na školu i upis na željeni fakultet. Smatram da je obrazovanje najbitnije tako da je samim tim meni to prioritet. Veoma sam ambiciozna po tom pitanju i imam velike i visoke ciljeve za budućnost. Što se tiče muzike, uvek ću se baviti njom i ona će uvek biti deo mene.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".