- Ja sam hajdukovac pa sam malo subjektivan, ali sam pre svega predsjednik. Stadioni moraju biti mesta zabave i mira. Vlada mora da urgira. Kad se Vlada odluči i popije tabletu za hrabrost, onda će se i Torcida i ostali klubovi prema tome drugačije postaviti. Stadioni nisu mesta za remećenje mira, ako imaš takvu energiju, idi treniraj boks. Policija je trebalo da bude pripremljenija. Kako su došli u situaciju da policajac puca vatrenim oružjem? Postoje gumeni meci - rekao je predsednik Hrvatske. 

Foto: Tanjug/ Foto HINA/ Mario Strmotić/ bg

 

Milanović se osvrnuo i na detinjstvo. Kaže da je u Zagrebu sedamdesetih bilo lakše odrastati kao navijač Crvene zvezde nego Hajduka.

- Ja kad sam baš goreo za Hajduk, on je bio jak klub iz malog grada i nikad nije tražio razloge svog neuspeha. Nikad nisu imali taj pritisak da su žrtve. Igrali su, pobeđivali. To je veliki klub, ne tražiš razloge izvan sebe. Pola Zagreba su Dalmatinci i Hercegovci, i ja jedan od njih. Jedini sam u razredu bio hajdukovac. To nije lako. Bilo je sedamdesetih lakše navijati za Zvezdu - dodao je Milanović.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".