Jedan od junaka Milanove šampionske sezone je svakako i legendarni Zlatan Ibrahimović. U svom prvom mandatu u klubu Ibrahimović se okitio šampionskom titulom, a to je ponovio i sada, deset godina kasnije. 

Ovaj četrdesetogodišnjak je prva zvezda ovog tima i sa osam postignutih pogodatka pomogao je da se naslov državnog prvaka vrati u Milano, na stadion San Siro. 

Da je pravi lider tima, Ibrahimović je pokazao i u svlačionici nakon osvjanja titule. Legendarni Šveđanin je oko sebe okupio saigrače i zatražio da saslušaju šta će reći. 

Na samom početku govora istakao je da neće pričati o svom oproštaju, a potom se zahvalio saigračima i rukovodstvu. 

- Svi se skupite. Smirite se, momci. Neću se oprostiti od vas. Od prvog dana otkako sam stigao, malo ko je verovao u nas, ali kad smo shvatili da je potrebno da se žrtvujemo, borimo, verujemo i radimo, kad se to dogodilo, postali smo tim. A ekipa može ostvariti ono što smo mi napravili. Sad smo prvaci Italije - rekao je Ibrahimović.

- Ponosan sam na sve. Sad mi napravite uslugu i slavite poput šampiona jer Milanu ne pripada samo Milano, njemu pripada Italija - rekao je popularni Ibra i, na veliko oduševljenje saigrača, oborio sto. 

Nakon ovog poteza, počinje pravo slavlje u svlačionici Milana. 

Inače, Ibrahimović bi trebalo uskoro da donese odluku da li nastavlja karijeru ili će nakon šampionske karijere u penziju. Priznao je da oseća strah zato što se bliži kraj.

- Nastaviću da igram fudbal ako se fizički budem osećao dobro. Odluku ću doneti uskoro. Imao sam mnogo fizičkih problema, ali ću ipak uskoro doneti odluku - izjavio je Ibrahimović.

Takođe, Šveđanin je ovaj trofej posvetio svom nedavno preminulom agentu Mino Rajoli. 

- Ova titula je za Rajolu, ovo je prvi trofej koji sam osvojio, a da on nije pored mene - zaključio je Zlatan. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".