Stručnjacinji Tom Grifits i Bajn Kristijan, autori knjige “Algoritmi za život: kompjuterska nauka o ljudskim odlukama”, savetuju da je 26. godina života najbolja za sklopanje braka. Takođe, veza ili brak duže će trajati ako u taj put uplovimo sa 26. godina. 

Foto: Profimedia

 

Kako piše Miror, istraživanje Toma i bajna kaže da kada ispunite 37 posto nekog životnog cilja, uspeli ste da dotaknete odličnu tačku za izvršavanje svog plana; odnosno - ako prosečna osoba svoju bolju polovinu traži između 18. i 40. godine, tada je idealna dob 26 godina jer je do tada prošlo 37 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom.

Prema  tvrdnjama stručnjaka, ako imate manje ili više od 26 godina, stalno ćete dolaziti u sukobe sa svojim partnerom i veza jednostavno neće uspeti.

Naravno, pravilo od 37 posto nije za sve isto i ne mora da bude tačno 100%. Kako sazrevamo, tako se menjaju i naši ukusi između 18. i 40. godine života i možda u nekom trenutku počnemo da tražimo nešto drugačije.

Nikolas H. Volfinger, sociolog sa Univerziteta u Juti se ipak protivi ovoj teoriji, pošto je u julu 2015. otkrio da je najbolje doba za stupanje u brak između 28. i 32. godine, što je više od 45 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom. Na taj način, smanjuje se mogućnost da dođe do razvoda.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".