Valensija je golom Gomeza i autogolom Arauha pobedila ekipu Selte, ali rezultat je na ovom meču bio u drugom planu. Fudbalska javnost ostala je šokirana kada je videla da se utakmica igra pred praznim tribinama.

Mnogim gledaocima nije bilo jasno šta se dešava, zašto je Mestalja prazna, kao i odakle se čuje buka koja se čula u direktnom prenosu. 

Ipak, sada su se pojavile informacije o ovom događaju. Naime, ispred Mestalje bilo je više od 10.000 navijača koji su navijali tokom cele utakmice, ali su odbijali da uđu na tribine svog stadiona.

Na ovaj način, oni su iskazali protest protiv vlasnika kluba, singapurskog biznismena Pitera Lima od kojeg već godinama traže da napusti klub. 

Popularni šišmiši su ovu sezonu završili na devetom mestu u španskom šampionatu. Na taj način, fudbaleri Valensije su ostali bez trofeja, ali i plasmana u evropska takmičenja naredne sezone.

Navijači su svojim potezom jasno stavili do znanja da su nezadovoljni ovosezonskim rezultatom.

Korisnici društvenih mreža su podeljeni oko ovakvog načina ispoljavanja nezadvoljostva. Dok jedni smatraju da treba dati podršku klubu bez obzira na postignute rezultate, drugi su oduševljeni načinom na koji se navijači španskog kluba bore protiv vlasnika koji ne želi da napusti klub iako su rezultati iz godine u godinu sve lošiji. 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".