Čuveni pevač narodne muzike, Dragan Pantić Smederevac, opisao je svojevremeno kako je izgledao njegov susret sa LJubom.

- LJubu Zemunca sam upoznao sasvim slučajno, ne znajući ni ko je ni šta je. Došao je u restoran, tamo gde sam ja radio. Seli su tamo, naručili piće, i hteli su muziku. 'Ajde, dođi ti ovamo, da sedneš kod nas, da nam pevaš. Otvori on akten-tašnu, šilinzi, marke, sve i svašta. Kaže, uzmi koliko hoćeš, i pevaj nam, da nam bude lepo. Ja kažem, nećemo tako, ja ću da pevam šta znam, vi naručite, pa koliko budete zadovoljni, vi ćete da date, ili ako niste zadovoljni, ne morate da date ništa - počeo je priču Smederevac u dokumentarnom serijalu "Dosije" i nastavio:

Foto: RTS printskrin

 

 

- Na kraju, on polazi, i kaže: Jedini si koji me je kupio tako perfidno, al' ćemo da se vidimo mi još! Uzeo je pare, nije ni gledao koliko je uzeo, i dao mi. Nisam ni ja gledao pare. Odnesem ih orkestru i dam. A on mi dao i broj telefona, i kaže mi: Bilo ko da te z**ebava nešto u Evropi, slobodno se obrati meni, i nikakav problem neće da bude - ispričao je pevač.

LJubomir Magaš se rodio se u Zemunu 1948. godine, ali je kasnije živeo na Zvezdari, gde je učio autolimarski zanat. Tu školu nikad nije završio. Počeo je da se bavi amaterskim boksom, a često je učestvovao u uličnim tučama. Godine 1965. poslat je, zbog niza krivičnih dela, u popravni dom za maloletne u Nišu.

Život je proveo baveći se ozbiljnim kriminalom, pljačkama i iznudama, i to po celoj Evropi. Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun 1986. godine ispred oblasnog suda u Frankfurtu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".