Tako je nedavno jedna anonimna žena u Fejbuk grupi obožavalaca britanske kraljice čišćenja Misis hinč korisnike pitala kako da se najlakše reši dosadnih muva, a oni su podelili zgodan savet. Da bi se ostvario, potrebne su tri stvari koje veroatno imate kod kuće.

- Upomoć! Muve! Nedavno smo se preselili u kuću sa staklenim krovom i ovo nam je prvo leto koje tu provodimo tako da još nemamo iskustva, a imamo veoma mnogo muva i velikih pčela - napisala je ona i brzo dobila nekoliko odgovora među kojima najpopularniji kaže da je sve što treba malo vode, nekoliko novčića i vrećica koja se može da se zatvori.

FOTO: Arhiva

 

 

- Stavite nekoliko novčića u prozirnu vrećicu s vodom i negde je obesite i muve će se kloniti tog prostora - napisao je jedan korisnik koji kaže da je upravo to učinio u svom vrtu koji je inače pun muva, a do sada je video samo jednu.

- Ja sam stavila bakreni novčić na lajsne svih vrata koja držim otvorena; i nemam pojma zašto ih to tera, ali definitivno deluje - dodala je jedna korisnica.

Deluje li stvarno trik s novčićima i zašto?

- Voda i novčići u kesici stvaraju prizmu koja reflektuje boje, a takođe proektuje i sliku vode - objasnila je jedna korisnica i dodala da "zbog svog složenog vida muve stvari vide drugačije; kesice s vodom im izgledaju veliko pa ih se klone, a izbegavaće i spektar boja koje stvaraju novčići u vrećici", prenosi britanski San.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".