Peta Vilson je rođena 18. novembra 1970. u Sidneju u Australiji, gde je provela dobar deo svog detinjstva. Ipak, zbog očevog posla se često selila, pa je jedno vreme odrastala i na Papua Novoj Gvineji.

 

 

Australska glumica najpoznatija je kao fatalna Nikita u istoimenoj seriji koja je osvojila svet krajem 90-ih, a prošlo je više od 19 godina kako je snimljena poslednja epizoda serije

Vilsonova je radila kao model u Australiji i Evropi pre nego što se 1991. godine preselila u Los Anđeles kako bi učila glumu. Pet godina otkako je upisala glumu dobila je manje uloge u nekoliko nezavisnih filmova, nakon čega se preselila u NJujork.

 

 

Prijavila se na audiciju za američku inačicu serije "Nikita" te je dobila glavnu ulogu. Serija se emitovala pet godina i imala je osam sezona, a Vilsonova je za svaku sezonu snimila po 22 epizode. Peta je za tu ulogu bila nominovana i za nekoliko nagrada, a do danas joj je to ostala najzapaženija uloga u karijeri.

Posle serije Nikita gledali smo je u "Ligi izuzetnih džentlmena", gde se pojavila kao jedni ženski lik, i to kao kao brineta, kao i u američkoj seriji "CSI: Miami 2010".

 

 

Ona je prestala da se bavi glumom i 2012. godine pokrenula liniju donjeg veša pod nazivom "Wylie Wilson", a prodavnicu ima i u Los Anđelesu.

Od 1997. do 2002. godine se zabavljala sa britanskim rediteljem Damjanom Harisom (62), s kojim je dobila sina Marloua Harisa (18).

Foto: Profimedia

 

 

Frajer s kojim je glumila u seriji "Nikita" jeste kanadski glumac Roj Dupuis (57), koji i dan danas izgleda fantastično. On je velika zvezda u Kanadi i radio je sa brojnim uglednim rediteljima, pa je nizao ulogu za ulogom. 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".