Reagujući na izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, ministar navodi da Srbija duboko veruje da svaki ratni zločinac mora biti procesuiran i da je to u potpunosti u skladu ne samo sa evropskim vrednostima, već da je to normalno u civilizovanom svetu.

Milanović je,naime, danas povodom optužnice srpskog Tužilaštva za ratne zločine protiv četvorice hrvatskih pilota rekao da Srbija uništava samu sebe i direktno krši svoje obaveze iz pristupnog okvira, a na to Stefanović poručuje da "bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije".

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

- Ratni zločin je zločin i ništa vam ne daje pravo na njega, niti vas od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja. I očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima, koje su počinili ljudi iz njenih redova, i to koliko vidim ne samo sa onima u Oluji - naveo je Stefanović.

Kaže i da predsednik Hrvatske u 21. veku "opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja što je više nego monstruozno i dovoljno govori samo za sebe".

- Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznata ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda, već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi - zaključio je srpski ministar odbrane.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".