Otac Mateja Periša, Nenad, u obraćanju pre službe, ispred Crkve Svetog Antuna, zahvalio je Beograđanima na podršci koju su mu pružili.

- Želeo bih da se zahvalim Beogradu na srcu koji mi je dao i bez obzira što je Matej završio ovde, to srce mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osetim ljudsku ljubav, brigu, saosećanje i sve ono što je čoveku u takvim trenucima neophodno -  rekao je Periš.

Zahvalio je MUP-u Srbije koji je, kako je rekao, napravio ogroman posao i istakao da je svaki kontakt sa njima pre svega bio ljudski, a onda i vrlo profesionalan.

- Onakav kakav mi je trebao da kroz sve ovo prođem, a da, ipak, saznam sve detalje istrage - rekao je Periš i zahvalio i MUP-u Hrvatske i MUP-u BiH.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Izrazio je zahvalnost svim novinarima i njihovim redakcijama jer su, kaže, znali da prave razliku između vesti i vesti koje prave bol.

Periš je zahvalio i patrijarhu Porfiriju koji će, kako je rekao, uskoro doći u crkvu Svetog Antuna, kao i svim pravoslavnim vernicima koji su učestvovali u molitvama.

On je rekao da najavljuje novu stranicu života koja će biti protkana sećanjima iz Beograda, ali da misli da će biti bolji čovek.

- Sad je gotovo, odlazim kući sa sinom - rekao je Periš.

Prisutnima se obratio i nadbiskup Hočevar koji je istakao da su želeli da se dostojanstveno oproste od Mateja Periša i da mu je drago što su se Beograđani pridružili tome.

- Otac Nenad svojom svestranom refleksijom doprineo je da između Srbije i Hrvatske nastanu novi odnosi. U tom nestanku vidim poziv da među nama nikada ne nestane prijateljstvo, razumevanje i ljubav - rekao je Hočevar.

On je dodao da nije slučajno da je telo Mateja Periša otkriveno 18.maja.

- To je dan kada grad Split slavi svog mučenika Feliksa iz vremena Dioklecijana. Sveci su nam pomogli -  poručio je Hočevar.

U crkvu Svetog Antuna stigao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".