Vajmers je, naime, nakon Milanovićevog insistiranja da Hrvatska treba da blokira ulazak Švedske i Finske u NATO, dok BiH ne promeni Izborni zakon, poručio na Tviteru da veta mogu biti dvosmerna i da dve zemlje u evropski budžet uplaćuju milijarde, a Hrvatska iz njega prima milijarde.


"Isto važi i za NextGenerationEU, kao i druge fondove...", napisao je švedski evroposlanik.

-To je fašista, zadnji ološ, neka nosi te prljave novce. On će da preti Hrvatskoj - rekao je Milanović danas u Zaboku, gde je prisustvovao Danu Grada.

Dodao je da je Turska ta koja se sluša i da Hrvatske nema jer je, kako je naveo, predstavljaju "bedne bube".

Podsetio je da su za Hrvatsku ginuli mladići iz BiH i upitao da li to znači da im sada treba okrenuti leđa.

- Da li je to katolički - upitao je šef hrvatske države u razgovoru s novinarima.

Ocenio je da je Hrvatska u situaciji u kakvoj nikada nije bila i da bi ambasador Hrvatske u NATO po svemu trebalo da bude neutralan po pitanju članstva Švedske i Finske.

-Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u penziju, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa od mene. Ne sme se nikome zameriti. Šta će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament - kazao je Milanović.

"Fućkaš njih i njihov novac, to su ocene", rekao je Milanović o pretnji švedskog evroparlamentarca da mogu uložiti veto u novac koju Hrvatska dobija iz EU.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".