Sekretarijat za javni prevoz će sutra pustiti u rad novi sistem za informisanje putnika putem validatora u vozilima javnog gradskog prevoza na teritoriji grada Beograda, a on se odnosi na obaveštavanje putnika o izmenama trasa linija zbog izvođenja radova, održavanja manifestacija i drugih aktivnosti koje utiču na promenu trase linija javnog gradskog prevoza, saopšteno je iz ovog Sekretarijata.

Kako navode dalje, korisnicima javnog prevoza na validatorima u vozilu biće dostupna informacija o izmenama na trasi linije kojom se prevoze, kao i adresa internet stranice Sekretarijata za javni prevoz sa aktuelnim režimskim izmenama na kom se nalaze detaljne informacije o promeni na trasama linija.

Za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama trasa linija na validatorima će biti dostupan i QR kod čijim skeniranje putem mobilnog telefona korisnici pristupaju sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

Na fotografiji ispod prikazan je način upotrebe i skeniranja QR koda.

Foto: Printskrin/Bgprevoz.rs

 

 

Dakle, kako je objašnjeno na grafičkom prikazu, procedura ja vrlo jednostavna i ima samo tri koraka:

1) Prislonite mobilni telefon na validator
2) Mobilnim telefonom skenirajte QR kod
3) Skeniranjem koda omobućava se pristup sajtu Sekretarijata za javni prevoz sa detaljnim infomracijama o aktuelnim izmenama trasa linija javnog prevoza

"Digitalizacija sistema javnog prevoza je jedan od ključnih projekata za dalji razvoj i unapređenje, koja za cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima javnog prevoza. Planovi Sekretarijata za javni prevoz u narednom periodu su u direktnoj vezi sa daljim razvojem ovih sistema", zaključuje se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

(MONDO)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".