Naime, ova 59. igračica na WTA listi zatražila je da se sa turnira suspenduju ruski i beloruski teniseri i teniserke.

- Primetili smo da su neki teniseri iz Belorusije i Rusije u nekom trenutku spomenuli rat, ali nijednog trenutka nisu rekli da su ih njihove zemlje započele na teritoriji Ukrajine. Zbog toga tražimo od organizacija WTA, ATP i ITF da se pobrinu da igrači koji predstavljaju ove zemlje odgovore na sledeća pitanja: podržavate li invaziju Rusije i Belorusije na teritoriju Ukrajine zbog čega je izbio rat? Podržavate li vojne aktivnosti Rusije i Belorusije u Ukrajini? Podržavate li režim Putina i Lukašenka? Zahtevamo da izbacite sve ruske i beloruske sportiste iz svih takmičenja kao što je Vimbldon to već uradio. Dolazi vreme kada je ćutanje izdaja, a to vreme je sada - istakla je ona.

Mislila da će se udati za Đokovića

Teniska publika je za Kostjukovu prvi put čula kada je sa 15 godina debitovala na grend slemu pobedom u prvom kolu Austrijalijan opena, a zanimljiva je njena izjava od pre nekoliko godina. Naime, tada je ova Ukrajinka priznala da je kao mala bila zaljubljena u Novaka Đokovića. Takođe, istakla je da je bila ubeđena da će se jednog dana udati za srpskog tenisera, sve dok nije shvatila kako to funkcioniše.

- Kad sam bila mala, nisam imala idole. Volela sam da gledam Novaka Đokovića. Sve do devete godine sam mislila da ću se udati za njega - rekla je Kostjuk.

Povezanost sa Srbijom

LJubav prema Novaku Đokoviću ipak nije njena jedina povezanost sa Srbijom. Ona je u juniorskoj konkurenciji igrala dubl zajedno sa Olgom Danilović i ovaj mladi srpsko-ukrajinski tandem je 2017. godine osvojio US open, što im je ujedno i najveći zajednički uspeh. 

 

 

Takođe, ona je jednu od svojih osam ITF titula osvojila na turniru u Novom Sadu 2016. godine

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".