Grupa "Divlji kesten" na vrhuncu popularnosti bila je devedesetih godina prošlog veka, a snimila je pet albuma, u periodu od 1993. do 2000. Kasnije, Starović se okušao i kao solo pevač, a publika pamti i njegovo učešće u rijalitiju "Farma", gde je jednom prilikom doživeo napad i završio na urgentnom centru, životno ugrožen.

Još jednu opasnu nezgodu Starović je doživeo 1995. godine u Prokuplju kada je zadobio višestruke telesne povrede. O ovom događaju pisale su "Večernje novosti" 14. oktobra 1995. godine, a tekst prenosimo u celosti:

Zdravstveno stanje Igora Starovića vokalnog soliste grupe "Divlji kesteni", koji je u ponedeljak uveče propao kroz binu na prokupačkom koncertu, ozbiljnije je nego što je u prvi mah saopšteno. Pevač je pored kontuzije rebarnog luka, padom na šipke konstrukcije koja je držala binu u centru Prokuplja, "zaradio" dva naprsla i osam slomljenih rebara.

Foto: Arhiv Borbe

 

 

Posle transporta kombijem do Beograda, koji je trajao pet sati, Igor je primljen na VMA i  trenutno se nalazi na odeljenju grudne hirurgije. Svestan je, može da komunicira, ali najmanje još nedelju dana mora da ostane na intenzivnoj nezi. Lekari koji su njegove potvrde okarakterisali kao teške telesne, kažu da je ovom mladiću povređeno plućno krilo, pa su zbog krvarenja nastupile komplikacije.

Za sada Igor samo šapuće. Ne sme da se napreže jer mu je zbog probijanja plućnog krila ušao i vazduh u pluća. Lekarska procena: bar još šest meseci ne može da peva. Ovo je velika nesreća za članove grupe "Divlji kesten", jer su se nalazili usred snimanja trećeg muzičkog projekta. Sa prve dve ploče pobrali su simpatije publike pop zvuka.

- Želim da poručim svima koji nas vole da mi puno znači što su uz nas - kaže Igor Starović. Nadam se najboljem i obećavam da će biti još ploča "kestenčića". Roditelji mi kažu da se javljaju i znani i neznani i raspituju se za moje stanje. Još jednom se zahvaljujem svima. 

Foto: sarics

 

Još se ne zna ko će na sebe preuzeti odgovornost za ovaj nesrećni događaj koji se desio na proslavi 600. godišnjice Prokuplja. Igorovi roditelji kivni su i na zdravstvenu službu prokupačke bolnice. 

Nije im jasno kako na rendgenu nisu mogli da vide osam polomljenih rebara i zašto su dozvolili transport u kombiju u takvom stanju. Na sreću, i pored svega, mladi pevač se nalazi van životne opasnosti.

Zanimljivo je da Starović godinama posle nezgode nije uspeo da dobije odštetu za povredu. U "Ekspresu" je 2003. godine objavljen članak pod naslovom "Pravda duga osam godina": 

Igoru Staroviću, sada okrenutom samostalnoj karijeri na račun u banci još nije "leglo" obeštećenje od 400.000 hiljada dinara zbog malera koji mu se desio na koncertu u Prokuplju.

Foto: Arhiv Borbe

 

 

Vrhovni sud Srbije doneo je presudu u korist Starovića, koja je time postala pravosnažna. Tako je dužnik postala SO Prokuplje na čijoj se proslavi jubileja Igor i povredio. Pa ipak, u slučaju da ovih dana, "zakasnela pravda" (novac) bude uplaćena, Igor spremno kaže da zna kako će je potrošiti.

- Snimam prvi solo album. Troškovi su ogromni i ako se dogodi da dobijem obaveštenje, deo novca će sigurno otići na realizaciju tog CD-a. Ipak u ovom trenutku na računu nema novca... - kaže Igor Starović i dodaje da oni koji treba da mu uplate novac tačno znaju broj njegovog tekućeg (ili žiro) računa. 

Pravda koja dolazi posle punih osam godina, kao da više "boli" od rana zadobijenih kroz polutrule daske od čega je scena u Prokuplju bila napravljena. Na stranu što nijedna suma nije dovoljna da nadoknadi rane koje je Igor top prilikom zadobio. S druge strane, bilo je, kaže Igor, i dosta novinarskih omaški u interpretaciji ovog događaja, o kome sa današnje distance, ipak, nerado govori, iako su sećanja još uvek sveža. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".