Krajem prethodne godine londonski mediji su objavili vest u kojoj se navodi da su na mnogim mestima u parlamentu pronađeni tragovi kokaina.

Među 11 pomenutih lokacija, na kojima su preko testova za registrovanje droge utrvrđeni tragovi nelegalne supstance, nalazi se i tolaet koji je u neposrednoj blizini DŽonsonove kancelarije.

Da pomenuti incident bude još senzacionalniji doprinosi to što je britanski premijer je u intervjuu 2007. godine priznao kako je jednom prilikom konzumirao kokain.

- Probao sam to na fakultetu i sećam se toga. Nisam osetio nikakav psihoaktivni ili bilo koji drugi efekat - rekao je pre 15 godina DŽonson za britanski DŽi-Kju magazin.

Foto: Tanjug/AP

 

 

U daljem razgovoru on je istakao kako ima i iskustva sa uživanjem marihuane.

- Sa tim sam imao susreta u periodu pre fakulteta - naveo je on, dodajući da je smešno to što je konzumaciju znatno smanjio na univerzitetu.

DŽonson je tada rekao kako je u vezi marihuane bio dosta liberalan, ali da se ona dosta razlikovala u periodu kada ju je koristio i u vremenu kada je davao ovaj intervjuu (2007. godine). On je napomenuo da je droga izrazito loša stvar i da ne želi da njegova deca to probaju.

Na pitanje novinara Pirsa Morgana da li bi se i sada (u periodu kada je rađen intervjuu) koristio drogu, sadašnji britanski premijer je odgovorio da ima dovoljno jake "droge" u svom sistemu - adrenalin i tako dalje.

Foto:Tanjug/AP

 

Boris DŽonson je 2019. godine postao premijer Velike Britanije

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".