Rođen je u Kraljevu, te su ga kao dete okarakterisali kao veoma nadarenog i muzikalnog. Tokom godina je uspeo da zaštiti svoj privatni život od javnosti, te se malo informacija o njemu moglo otkriti, ali je pevač pre par godina obelodanio jedan deo života koji je rastužio javnost.

- Ja sam morao da krenem u školu u pola pet. Svi moji drugari počinju da šetaju devojke, a mene su svi gledali kao drugara. Nekad je bilo samo suvo parče hleba koje smo morali da delimo - rekao je Šušić u jednoj emisiji.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Srećkova muzička karijera počela je davne 1992. godine. On je tada bio zreo čovek, koji zna šta želi i koji je siguran u svoje kvalitete i sposobnosti. Izabrao je da se oproba u svetu narodne muzike, koja se u tom periodu vrlo rado slušala po kafanama i sličnim ugostiteljskim objektima. Kasnije je ovakva vrsta muzike pridobila ime "folk" muzika. Srećko je svoje prve pesme objavio u saradnji sa izdavačkom kućom "Južni vetar".

Šušić je bio aktivan pevač sve do 2006. godine. Te godine je on naprasno prekinuo sve planirane projekte i izjavio je da je muzika izgubila vrednost i smisao pojavom "Grand" produkcije. On je tom prilikom izjavio kako je ova produkcija fabrika novih pevača koji nemaju talenta, izjavili su tada mediji.

Nakon toga, Srećko nije imao puno dodira sa javnom scenom i svima je bilo jasno da je odlučio da vodi miran i izolovan život, retko gde se mogao sresti. Ipak, u jednom prestoničkom lokalu, došao je u svojstvu gosta, gde je na nagovor ljudi iz kafane koje su ga prepoznali odlučio da se lati mikrofona i zapali već podgrejanu atmosferu iako na štakama. Mnogi su se prijatno iznenadili njegovom pristupačnošću i prizemnošću, ali su i bili potreseni prizorom njegovih nogu, koje sada izgledaju mnogo gore nego pre, kako je potvrdio izvor za "Republiku". Šušić, inače boluje od cerebralne paralize, zbog koje može da ide samo uz pomoć štaka.

Foto: Jutjub printskrin/Juzni Vetar 2 StudioMMI

 

 

- Bila sam u jednom lokalu, u jednom momentu sam bila jako prijatno iznenađena kad sam na vratima ugledala Srećka Šušića, starije generacije su ga odmah prepoznale (smeh). Nisam ga dugo videla ali se nista nije promenio, nažalost na štakama, tužan prizor, noge mu izgledaju baš loše. Ali Srećko kao i uvek napravio je odličnu atmosferu. Jedan divan i prizeman čovek i veliki gospodin - rekao je izvor.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".