Naime, na snimku koji je objavljen vidi se nekoliko mladih Rusa kako sede okupljeni oko televizije i sa nestrpljenjem čekaju da voditelji pročitaju poene koje je Ukrajina dobila od publike.

 

 

Nisu krili svoje nezadovoljstvo nakon obelodanjivanja poena, a demonstrativno su počeli da se žale i vrište u ekran, zbog čega su bili kritikovani.

 

 

Ubrzo se oglasila i Ruskinja koja se nalazila među okupljenima na kontroverznom snimku.

 

 

"Ta plavuša sam ja! Veoma nam je drago što ste primetili našu reakciju. Reći ću samo da sam tako reagovala isključivo zato što Šanel nije pobedila. To je sve. Ona je bila i ostala moj favorit", napisala je ona.

Međutim, nisu svi verovali u njeno opravdanje.„Da je to jedini razlog, oprostio bih, ali ne mislim tako“, napisao je jedan komentator. "Čekaj, da li su ljuti ili poznati? Ne mogu da kažem", upitao je drugi. "Ovo je jako jezivo", zaključio je treći.

 

 

Podsetimo, "Orkestar Kaluša" dobio je specijalnu dozvolu da napusti Ukrajinu uprkos zakonu koji zabranjuje vojno sposobnim muškarcima da napuste ratom zahvaćenu zemlju. Pobedu su u Torinu odneli pesmom "Stefanija", nakon što su sve vreme bili favoriti na kladionicama.

- Nemamo planove, ne znamo šta će biti kada se vratimo u Ukrajinu. Imamo rat. Rat, a ne ratni film. Budimo se uz zvuke eksplozija. Teško je šta nam se dešava. I desi nam se da ustaneš ujutru i nisi siguran da li su ti porodica i prijatelji još živi.Neprestano smo zabrinuti,od dana kada smo prešli granicu.I jedva čekamo da se vratimo u domovinu, da budemo kod kuće, sa našim porodicama - rekao je frontmen Oleg Psiuk ranije na konferenciji za novinare.

Pesma "Stefanija" govori o starenju, a atmosfera je nostalgična. Narator shvata koliko je majka učinila za njega, svestan je njenih borbi i svega što je prošla. Na kraju strofe čuje se i uspavanka. Članovi grupe ranije su rekli da je njihova pjesma Stefania postala "ukrajinska himna".

Nakon finala bend je objavio i spot za pesmu koji prikazuje potresne scene iz razrušene Ukrajine.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".