Soda bikarbona

Upotreba sode bikarbone je svestrana. Ona sprečava i svrab usled uboda komarca. Rastvorite u čaši vode kašičicu sode bikarbone, umočite u rastvor peškir i držite na mestu uboda 10-20 minuta.

Aloja vera

Ova čudnovata biljka jedan je od najboljih prirodnih antiseptika. Iz biljke izvadite gel, držite ga u frižideru 10-15 minuta i zatim nanesite na mesto uboda.

Foto: Profimedia

 

So

So ima antiseptička i antiupalna svojstva i odlična je protiv otoka i svraba nakon uboda komaraca. Napravite pastu od soli sa nekoliko kapi vode i nanesite na mesto uboda, pa nakon nekoliko minuta isperite.

Sirće

Svako će poslužiti, ali se najčešće preporučuje jabukovo sirće, koje se u ovom slučaju primenjuje tako što se svega nekoliko kapi sipa u toplu kupku.

Pasta za zube

Zbog antibakterijskih i antiupalnih svojstava kiseline koja se nalazi u sastavu svake paste za zube, ona će ublažiti reakciju na ujed. Dovoljno je da namažete malu količinu i ubrzo ćete primetiti boljitak.

Foto: Profimedia

 

Med

Ova namirnica neretko se nalazi u receptima za domaće lekove, a svega trunčica je dovoljna da ublaži svrab i otok nakoin ujeda komarca.

Crni luk

Ovo povrće jedan je od najpopularnijih domaćih lekova za brojne tegobe, a u ovom slučaju koristiće tako što će, zahvaljujući svojem antibakterijskom i antigljivičnom svojstvu, onemogućiti da se koža inficira. Presecite jednu glavicu napola i držite na ujedu nekoliko minuta, a potom temeljno isperite mlakom vodom.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".