Neprijavljene devize i zlatni nakit otkriveni su tokom pregleda foksvagen šarana nemačkih registarskih oznaka kojim je troje bugarskih državljana iz Nemačke putovalo ka Bugarskoj.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svo troje putnika je reklo da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljnog pregleda je u tašni 52-putnice otkriveno gotovo 126.000 neprijavljenih evra, kao i 250 grama težak zlatni nakit (ogrlice, minđuše, narukvice i privesci u obliku dukata).  

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Novac je bio zapakovan u više koverata zakamufliranih u kesice namenjene za pecivo iz pekare, koje je putnica nosila u tašni. 

I to nije sve: obojica njenih saputnika takođe su kod sebe imali neprijavljen novac u iznosu od gotovo 11.000 evra, čime se ukupno otkrivena suma popela na skoro 137.000 evra. 

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Među otkrivenim novčanicama najbrojnije su bile one u apoenima od 100 evra kojih je bilo 954, potom 34 novčanice od po 200 evra i još 9 od 500. 

Putnicima je odmah vraćen iznos od 30.000 evra (10.000 evra po osobi) koji nisu imali obavezu da prijave, dok su ostatak novca i sav neprijavljeni zlatni nakit privremeno zadržani do okončanja postupka.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".