Nakon verovatno najvažnije pobede u svojoj karijeri protiv Gilbera Bernsa, ovaj naturalizovani Šveđanin vratio se u rodnu Čečeniju i sastao se sa Kadirovim. 

- Posle zvučne pobede nad Brazilcem Gilbertom Bernsom, prva stvar koju je „čečenski vuk“ Kamzat Čimaev uradio po povratku u rodnu zemlju bila je poseta meni. Bilo je veliko zadovoljstvo videti našeg neporaženog borca i lično mu čestitati na pobedi - napisao je Kadirov na svom Instagram profilu.

Tom prilikom Čimaev je čečenskom lideru poklonio rukavice u bojama čečenske zastave.

Takođe, on je sparingovao sa sinovima Ramzana Kadirova tokom treninga u sali Ahmat, nazvanoj po prvom predsedniku i ocu čečenskog lidera Ahmatu Kadirovu.

- Iskreno mi je drago što je Kamzat, uprkos svetskoj slavi, ostao jednostavan i dobrodušan momak, spreman da pruži podršku svakom ko to zatraži. Upravo takav treba da bude pravi borac – ljubazan u životu i žestok, kao čečenski vuk, u oktogonu! - napisao je Kadirov na Instagramu.

Za manje od dve godine, Čimaev je postao prava zvezda borilačkih sportova i na putu je da postane nepobedivi svetski šampion, budući da je trenutno je na skoru od 11 pobeda bez poraza.

Iako, je zvanično švedski državljanin, on ne zaboravlja svoje korene i jako je vezan za rodni kraj. 

Od ranije je poznato da je čečenski lider, koji je ljubitelj borilačkih sportova, jedan od najvećih Kamzatovih fanova. Tako mu je nakon jedne borbe poklonio mercedesa. Pored Kamzata, Kadirov je često viđen u društvu šampiona kao što su Kabib Nurmagomedov i Flojd Mejveder.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".