Među njima je bio i istaknuti muzičar Sanja Ilić koji je prošle godine preminuo od posledica korona virusa, u 70. godini. Bilo je to 2018. godine, kada je grupa "Sanja Ilić i Balkanika", pobedivši na Beoviziji sa numerom "Nova deca" otputovala u Lisabon, gde je prošla do finala u okviru takmičenja za pesmu Evrovizije. Osvojili su 19. mesto, a Sanja Ilić je po povratku u Beograd iskritikovao ovo takmičenje rekavši da se tamo i vazduh naplaćuje.

Foto: Milena Anđela

 

 

- To je model te Evrovizije i ako hoćeš da budeš zapažen, moraš da budeš malo, ili mnogo nastran. Šta da radim... Mi smo pristali da uđemo u taj klinč. Mislio sam da ćemo možda moći da nađemo neki veći budžet, pa da taj naš nastup proprati i pirotehnika i scenografija. Evrovizija je takmičenje gde oni sve naplaćuju. Mi smo tražili da nam urade naše bubnjeve i neću vam ni reći koliko su tražili... Skoro 19.000 evra... Udahnete vazduh, oni naplate... Niko nas nije terao da učestvujemo, a mislim da je vrlo važno da se učestvuje i peva na srpskom, pa možda će jednog dana i da upali - objasnio je Sanja.

Ostalo je upamćeno i da je Sanja tada otkrio publici u Srbiji da je tokom finalne večeri došlo i do jednog incidenta. Tokom nastupa predstavnika Velike Britanije nepoznat muškarac je upao i prekinuo pevačicu Suri, oteo joj mikrofon, te je kasnije i priveden. Velika Britanija je odlučila da ne ponovi nastup, a Sanja Ilić iz "Balkanike" se oglasio povodom ovog incidenta.

- To se dešavalo pre nastupa Balkanike, ne znam da li ste videli u prenosu, bilo je strašno. Nije uticalo na naš nastup - rekao je Sanja Ilić.

- Na samom kraju nastupa Velike Britanije, uleteo je dasa, oteo joj je mikrofon. Onda je uletelo obezbeđenje, odvelo ga u hodnik tačno ispred Balkanike i počeli besomučno da ga tuku da su naši bili u šoku. Hvala bogu da taj nemio događaj nije uticao na naš nastup, Danica je dobro otpevala uvod - opisao je Sanja Ilić.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".