Legendarna 'desetka' Azura, maestro u kopačkama, nosio je dres najvećih timova Italije, a karijeru je okončao 2004. godine u Breši.

Nakon odlaska iz fudbala 'Zlatni repić' odlučio se posvetiti mirnom životu. Zbog toga nikako ne žali.

- Jedva sam čekao da odem iz fudbala i da vratim svoj život. Gušio sam se u svom tom fizičkom bolu - rekao je Bađo i govori da mu odlazak iz fudbala nije teško pao.

- LJudi misle da je čudno, pa šta? Zar su neuspešni oni koji odu iz fudbala? Ja uopšte ne gledam fudbal. Utakmice me ne ispunjavaju i ne mogu sebe zamisliti da komentarišem druge. Priča o drugima me stavlja u neugodnu situaciju - rekao je Bađo i dodao je:

- Vidim kako moji nekadašnji saigrači pričaju kao fudbalski učitelji, a sećam se da pojedini od njih nisu znali ni rukama dotaći loptu. 

Roberto Bađo uživa u drugim stvarima. Zajedno sa ženom i troje dece vodi vlastitu farmu.

- Sečem drva, vozim traktor zbog čega sam uveče izmoren te se posle toga onesvestim. Volim ponekad da pogledam košarku. Voleo sam, takođe, gledati O'Nila, bio sam fan Kobija Brajanta. Obožavam Lebrona isto tako, a desi se da pogledam i ženski fudbal. Žene imaju strast i pravi karakter - istakao je Bađo.

U plodonosnoj karijeri koju je počeo i Vičenci, Roberto Bađo je još igrao za Fiorentinu, Juventus, Milan, Bolonju, Inter i Brešu.

Za čuvenu reprezentaciju Italije odigrao je ukupno 56 utakmica i postigao je 27 golova.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".