- Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog verskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih verskih zajednica upotpunilo multiverski mozaik Glavnog grada i rešilo potrebe muslimanskih vernika - naveo je Fejzić, saopšteno je iz vlade.

Abazović je, navodi se, rekao da Crna Gora gradi državu tolerancije i međuverskog sklada.

Abazović i Fejzić su, dodaje se, razgovarali su o odnosu dve institucije i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje.

Foto: Tanjug

 

Fejzić je čestitajući izbor Abazoviću za premijera, navodi se, naglasio veoma značajnim iskorakom za celo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu vlade.

Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primerom delovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.

- Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru - istakao je Abazović.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".