Rudan se poslužila citatom pesme “In corpore sano” srpske predstavnice na Evroviziji Ane Đurić Konstrakte, za koju kaže da je “čudesno biće”.

Otkrila je i kako se posvađala sa taksistom zbog Konstrakte.

– Ne znam koliko su Srbi svesni toga? Sad mi rekao taksista: ”Pesma je glupa ali možda ćemo imati sreće”. Rekla sam: ”Pesma uopšte nije glupa!” To je fenomenalna žena koja sledi sebe, ali ne od juče – rekla je Rudan.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Prema njenim rečima, Konstrakta je poslala “poruku da umentici imaju pravo na život, na zdravlje, jer je u jednom društvu umetnost ono što je bitno”.

– To nije srpski problem, to je svetski problem. To je poruka i Srbiji i svetu. I zato je svet prihvatio. Ona tako uverljivo to govori da je moja unuka s njom oduševljena! – istakla je Rudan.

Rudan ističe “ostao je Tolstoj, a ne ruski grof ili političar, a nakon Da Vinčija dela, a ne mecena koji ih je plaćao”.

Foto: Printskrin RTS

 

Na promociji u SKC-u, Rudan je objasnila da je njena glavna junakinja Lola opsednuta potragom za ljubavlju.

– Šta je ljubav, sreća? Nije ni sreća za svakog. Za mene je sreća pre korone bila da mogu šetati, kuhati, pričati… Kako sam od korone oslepila bila je sreća gledati… Danas jesi sutra nisi. Zgrabi onoga koga voliš za ruku, ne gledaj mobilni, portale. Kupuj fenomenalne knjige – to je sreća – rekla je Vedrana Rudan.

Za sebe kaže da je “žena sa deset kila viška, alergična do pakla”, a za najnoviju knjigu da je prema njenom mišljenju dobra.

– Imam ja još dobrih, ali ova je nova, prema tome je najbolja – kazala je Rudan.

(Objektiv)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".