Drakula je za krivično delo sprečavanje lica u vršenju dužnosti u pokušaju osuđen na kaznu zatvora od tri godine i šest meseci, a istom odlukom mu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Drugooptuženi Marijan Dimitrijevski je za krivična dela nedozvoljeni nošenje oružja i falsifikovanje isprava osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i šest meseci, i takođe mu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Nemanja Milutinović je osuđen za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja na kaznu zatvora od 2 godine i šest mesci i njemu je sud ukinuo pritvor, dok je sud oslobodio Nikolu Jovanovića od optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja i istom odlukom mu ukinuo pritvor.

Postupajuća sudija Ivana Ramić je prilikom donošenja odluke cenila da su optuženi ranije osuđivani.

Više javno tužilaštvo u beogradu uložiće žalbnu na presudu Marku Drakuli i ostalim okrivljenima jer nije zadovoljno visinom izrečenih kazni. Takođe, žaliće se i na oslobađajući deo presude.

Da podsetimo, na suđenju je jedan od optuženih izneo šokantnu odbranu. Marjan Dimitrijevski, koji je 13.decembra 2019. uhapšen zajedno sa Markom Drakulom, Nemanjom Milutinovićem i Nikolom Jovanović, pošto je policija u škodi sa falsifkovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja, izjavio je danas pred Višim sudom u Beogradu da je opremu nalik na policijsku i pištolje kupio na buvljaku u Pančevu jer je nameravao da snima spotove za Jutjub.

Podsetimo, oni su javnosti postali poznati pošto se posle hapšenja tvrdilo da su navodno obučeni u policajce nameravali da cijanidom otruju Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljarskog klana koji je bio u pritvoru.

- Što se tiče oružja tvrdim da nije pravo i da ne može da ispali bojevu municiju. Kupio sam ga na buvljaku, na tezgi, kao i kačkete, prsluke i rotaciju. Nameravao sam da pravim spotove sa tim uniformama. Gledao sam Mašana Lekića pa sam u tom stilu hteo da napravim spot, ali još nisam smislio ko će da glumi. Znam da od Jutjuba može lepo da se zaradi - ispričao je Dimitrijevski pred sudom.

(Kurir)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".