Svetislavu Gonciću svečano je uručena specijalna nagrada „Stevan Majstorović“ za doprinos kulturnoj saradnji dve institucije. Dobijena nagrada nosi naziv osnivača zavoda. 

Foto: N.Skenderija

 

Dodeli nagrade je prisustvovala i Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković. NJena poruka na dodeli nagrade je ova institucija predstavlja svojevrsnu riznicu ideja, teorija i politika značajnih za razvoj kulture.

Gojković je naglasila da ova, da je Zavod bio i ostao stecište razmene mišljenja i akademskih debata, mesto raznovrsnih istraživanja i izrade stručnih i naučnih radova. Takvu instituciju treba negovati. 

Foto: Prinskrin/Instagram/narodno pozorište-u.beogradu

 

- Takav pristup u mnogome je doprineo kvalitetnijem izučavanju kulturne prošlosti, stvaranju mogućnosti za detaljnu analizu trenutnog stanja u kulturi i lakšem određivanju strateških pravaca kulturnog razvoja - istakla je Gojković.

Pomenuti događaj obuhvatio je i izložbu prezentaciju novog sajta časopisa ''Kultura'', obuhvatala izložbu o radu Zavoda i predstavljanje nove digitalne arhive.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".