Nakon što je četiri nedelje bila trezna, počela je ranije da se budi sa osećajem osveženja, ređe je žudela za masnom hranom i više puta je vežbala ujutru posle buđenja. 

Podelivši svoje iskustvo na Instagramu, priznala je da je dve nedelje u mesecu bila u izolaciji kod kuće zbog zaraze korona virusom, što je malo olakšalo stvari.

- Zanimljivo je da nisam imala nikakvu želju za pićem ni u jednom trenutku kad sam bila kod kuće, pogotovo kad mi je bilo loše... Jednostavno ne pijem kod kuće pa ni ne razmišljam o tome - napisala je doktorka.

- Nekoliko puta kada smo izašli na obrok ili s prijateljima u početku sam se osećala malo 'jadno' (izostavljeno), ali to se ubrzo rešilo i otkrila sam da zapravo više uživam u hrani - objasnila je.

Najznačajnije promene dogodile su se ujutru, a osećala je i manju nadutost posle jela.

- Otkad je prošlo tih mesec dana definitivno dvaput razmislim pre nego što popijem piće i ako se odlučim da nešto popijem - moj maksimum je dva pića. Definitivno verujem da je slobodan mesec bio odlična prilika za resetovanje i planiram to ponovo da učinim - dodala je.

Doktori kažu da apstinencija od alkohola samo na mesec dana povećava koncentraciju i sposobnost donošenja odluka, a takođe smanjuje rizik od problema sa mentalnim zdravljem, uključujući teskobu i depresiju. Istraživanja pokazuju da telo započinje proces detoksikacije 12 sati posle poslednjeg alkoholnog pića, a posle četiri nedelje se stabilizuje nivo šećera u krvi.

Šta očekivati ​​kada prestanete da pijete alkohol

Unutar 12-24 sata: Počinje detoksikacija i normalizuje se šećer u krvi. Tokom tog razdoblja možete da osetite simptome odvikavanja uključujući znojenje, anksioznost, depresiju i nesanicu.

Unutar jedne nedelje: kvalitet sna trebala bi da se poboljša i trebalo bi da imate više energije i da se bolje osećate. 

Unutar dve nedelje: Možete početi da gubite suvišne kilograme zahvaljujući izbegavanju skrivenih kalorija u alkoholu.

Unutar tri do četiri nedelje: stabilizuje se krvni pritisak.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".