Naime, njihov zajednički boravak u ovom delu Crne Gore jasno je negirao tvrdnje prestolonaslednika Aleksandra da nije postojao blagoslov patrijarha Porfirija da Petar mlađem bratu Filipu kroz čin abdikacije preda nasledsvo nad krunom.

Podestimo, ceremonija je održana u Sevilji, a tada je Petar u saopštenju, između ostalog, poručio:

- O svojoj nepokolebljivoj odluci zvanično sam obavestio i mog oca i starešinu Kraljevskog Doma NJ.K.V. Krunskog Princa Aleksandra i NJegovu Svetost Patrijarha srpskog G.G. Porfirija.

Ipak, nekoliko dana kasnije Aleksandar se oglasio saopštenjem navodeći da čin abdikacije nije obavljen po načelima kraljevskog dvora i tvrdeći da on, kao i crkva i patrijarh, nisu bili upoznati sa time.

- Ovaj događaj i prateća procedura se nisu odigrali u kraljevskom dvoru, u Srbiji, uz moje prisustvo i autoritet kao starešine porodice, uz blagoslov naše svete crkve i uz učešće Krunskog saveta u procesu, nego se sve desilo u inostranstvu, bez valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine - naveo je u saopštenju Aleksandar Karađorđević.

Sve te Aleksandrove reči praktično su demantovane današnjim događajem u Pljevljima i fotografijama princa Filipa i princeze Danice pored patrijarha Porfirija.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".