Prvi javni nastup imao je sasvim slučajno, na takmičenju pevača amatera 29. novembra 1967. godine u Bijeloj kod Herceg Novog, gde je otpevavši pesmu Bitlsa osvojio nagradu publike. U prvom delu svoje karijere (1968-1972) bio je član grupa Mladi i lijepi, Ambasadori, Novi Ambasadori i Korni grupe. Zvaničnu solo karijeru započeo je 15. aprila 1972. godine, kada je snimio svoju prvu pesmu - "Sinoć nisi bila tu".

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Objavio je 15 studijskih albuma u periodu od 1975. do 2017. godine.

Predstavljao je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1973, pesmom "Gori vatra".

Najvažniji i najbitniji grad za karijeru i popularnost Zdravka Čolića je svakako glavni grad Srbije, Beograd. Kao regionalni centar kulturnih zbivanja i svih bitnih medija, najčešće je nezaobilazan i za svaku drugu javnu ličnost Srbije i regije.

Zdravko je u Beogradu prvi put nastupio još početkom ’70-ih, a svoj prvi solo koncert održao je 1976. godine u Dvorani Doma sindikata.

Foto: D.Mišić/V.Danilov

 

 

Od tada je nastupao na svim bitnim mestima u gradu, postavljajući rekorde više puta po broju posetilaca. Apsolutni rekord karijere postavio je krajem 2019. godine, kada je održao šest rasprodatih koncerata u Štark areni.

Čola je rođen u Sarajevu 30. maja 1951. i uskoro puni 71 godinu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".