Okanović je tokom razgovora o tragediji u selu Cerovac u kojoj su nastradali majka i dete (3), napomenuo da kao društvo moramo da prepoznamo i osudimo divljanje po putevima. Takođe je naglasio da na društvenim mrežama postoje profili posvećeni upravo promociji brze vožnje.

- Moramo da se zapitamo šta je sa nama! Obilazio sam Rumuniju i tamo se nije desilo da jedan jedini pešak ne bude propušten na pešačkom prelazu. Kod njih je ponašanje u saobraćaju zaista na visokom nivou i niko vam se na auto-putu neće nabijati uz gepek ili blicati do iznemoglosti. Mislim da nam zaista treba neki reset, da se opasuljimo, jer ovo ovako ne ide – kaže Okanović za Pink.

- Kakav je to mozak čoveka koji dozvoli sebi da se tako ponaša?! Setimo se onog divljaka na Vidikovcu koji zamalo nije ubio devojku na pešačkom pretičući kolonu vozila preko pune linije. Kada se tako ponašaš nisi ni šmeker ni mangup, nego si idiot koji ugrožava tuđe živote – kaže Okanović.

Saobraćajne nesreće su sve čećše, tako da su juče za tri sata u nesrećama nastradale četiri osobe. 

- Vratimo se na gospodina Darka Lazića! Kakvu poruku šalje sud kada ima mogućnost da izrekne strogu kaznu, a izrekne mu novčanu?! Bez ljutnje, ali gospodin Lazić tih 200.000 dinara kazne može da zaradi jako brzo, što je za prosečnog građanina teška misija. Čime se sudija vodio kada mu je izrekao takvu presudu?! Da li je shvatio da šalje poruku milionima građana Srbije da mogu godinama da se ponašaju nebezbedno, da krše propise i da praktično neće snositi posledice – kaže Okanović za Pink.

(Espreso/Pink)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".