- Dobro sam, hrane me, nisam žedan, nisam na hladnome, toplo mi je, spavam na krevetu. I generalno, zasad je sve u redu i nemojte se brinuti. Živ sam i nadam se da će tako i ostati - kazao je u videu zarobljeni Prebeg, prenosi zagrebački Jutranji list.

Jutarnji list je do ovog ekskluzivnog video zapisa došao pošto je kontaktirao ruskog novinara Romana Kosareva, koji je pričao s Prebegom za rusku državnu televiziju RT.

Novinar Kosarev kazao je da zasad ne može ništa više reći o zarobljenom Hrvatu bez odobrenja pres službe, ali je dodao da je snimio video u kojem je poruka za njegovu porodicu, pa je Jutarnjem listu prosledio taj snimak u kojem Prebeg, kako zaključuju, "prilično bojažljivo govori da je zasad dobro".

Vjekoslav Prebeg, u razgovoru za RT je rekao da je bio vojnik u ukrajinskoj brigadi marinaca koja se skrivala u Marijupolju i tvrdi kako su njega i još nekoliko drugih boraca Rusi zarobili tokom pokušaja bekstva iz opkoljenog grada.

Foto: MOHR

 

Inače, kako je Jutarnji list saznao od njegovih bliskih prijatelja, Prebeg je odrastao na zagrebačkoj Knežiji, njegov otac bio je u Domovinskom ratu i od malena je planirao karijeru u vojsci.

Nakon što je u hrvatskoj elitnoj brigadi "Tigrovi" proveo nekoliko godina, shvatio je da će teško napredovati i otići u neku misiju pa je odlučio da napusti njihove redove i ode dalje. Pre otprilike godinu i po dana otvorila mu se prilika da se priključi marincima u Ukrajini, što je i učinio.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".