Podsetimo, posle tri i po sata velike borbe, Karlos Alkaraz je savladao Novaka Đokovića u madridskom polufinalu, posle čega su senzacionalnog pobednika sačekali brojni predstavnici medija.

Razgovarajući s novinarima posle pomenute pobede, Alkaraz je u jednom trenutku zamoljen da izabere najboljeg igrača sveta svih vremena, a kandidati koji su mu bili ponuđeni su Srbin i Rafael Nadal.

Senzacionalni finalista je brzo uzviknuo Novakovo ime, a onda zastao, pa dodao da bi to morao da uradi zbog trenutne situacije na ATP listi.

- Pa, Đoković! Jer je... svetski broj jedan. Ali, ne znam šta tačno da izjavim, njih dvojica zaista jesu među najboljima u istoriji... Ne znam kako da vam kažem ko je najbolji. Mogu da vam ukažem na ono što kaže svetsko rangiranje, a Đoković je tu prvi, rekao je Alkaraz.

Jedan od novinara je tada zatražio od ovog 18-godišnjaka da nekako "ugura" i sebe u debatu o najboljima, jer je Alkaraz pobedio i Rafu i Noleta u dva dana razmaka. Međutim, "Karlito" se nije dao.

- Ne mogu nešto tako da izgovorim. Jeste, pobedio sam sada svetskog broja jedan, ali ja sam u ovom trenutku i dalje na poziciji devet. Još osmorica igrača su ispred mene, kulturno je odgovorio Karlos Alkaraz.

Imao je i  Novak Đoković zanimiljivo obraćanje novinarima, i to pred jednu važnu "selidbu".

Podsetimo, Đoković se iz Madrida seli u Rim, gde ga čeka novi masters, za koji mu je žreb "podario" izuzetno težak put do titule.

(Novosti)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".