U vreme kada je serija još trajala, u godinama kada je premijerno prikazivana, karijere glumaca Vojina Ćetkovića i Mine Lazarević bile su u usponu, a najšira javnosti ih je prepoznavala kao Branda i Čupku iz "Porodičnog blaga" Tek što su ušli u 2001. godinu, njih dvoje govorili su za "TV Novosti" o protekloj, za njih dvoje uspešnoj 2000. godini.

Posebno je zanimljivo da su u tom trenutku uveliko kružile glasine da će se popularni Ćetko oženiti i da mu je srce osvojila voditeljka Trećeg kanala, Nataša Milovanović. Tom prilikom, on nije o svojoj ljubavi hteo otvoreno da govori, ali su se glasine ispostavile tačnim. Vojin se zaista prvi put oženio te 2001. godine. Nažalost, brak nije uspeo, a posle razvoda, Nataša se odselila u Pariz, dok je Vojin 2008. oženio svoju koleginicu, Slobodu Mićalović.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Kako su o svojoj karijeri i privatnom životu Vojin i Mina govorili tek ušavši u 2001., pričitajte u tekstu koji prenosimo u celosti:

Pravo iz "Novogodišnje priče", na našu naslovnu stranu stigli su Čupka i Brano, junaci "Porodičnog blaga". Ali, od svih likova koji su se pojavili na novogodišnjem program, Mina Lazarević svakako je najzapaženija. Bila je na gotovo svim programima, u različitim emisijama. Dakle, Čupka se istrgla iz zagrljaja svog Branda, pa je Mina bila i na Trećem kanalu u prazničnom "3K duru", na Pinku u šou programu Željka Mitrovića, zatim na RTS-u u emisiji o mladima koji su obeležili minulu godinu i kojima se u profesiji smeši svetla budućnost... Mina je zaista 2000. provela radno i reprezentativno, glumila i pevala svim srcem. Imala je pune ruke posla. Za TV je snimala tek pred kraj godine, ali je zato na pozorišnim scenama imala niz premijera i već uigranih predstava. U Kult teatru u aprilu imala je  premijeru predstave "Bliži zemlji", pa premijeru u Jugoslovenskom dramskom početkom maja, gde igra upečatljivu i zahtevnu ulogu u drami "Jedanaest nedelja". U Dadovu je premijerno, a zatim povremeno reprizno učestvovala u mjuziklu "Seks bomb", glumeći, igrajući i pevajući sa Milicom Milšom, Nikolom Bulatovićem i Dejanom Lutkićem. Već dva meseca ova predstava igra se pred prepunim dvoranama širom Srbije i u Republici Srpskoj. Po dve predstave i uloge ima u matičnom "Teatru T" i u pozorištu "Boško Buha". Od letos, na sceni "Slavija", po tekstu Radivoja Bojčića, igra monodramu "Pozovi me odmah". Snimila je i ulogu u filmu Olega Novkovića, "Normalni ljudi", a premijera se očekuje ovog proleća. Uz to, stigla je i u Herceg Novi, na festival "Sunčane skale", na veče mladih nada kao članica grupe "Storn kul" i pevala pobedničku pesmu "Upomoć".

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- Bila je to jedna lepa i posla puna godina. Radila sa punim plućima i nadam se da ću i ove godine nastaviti istim tempom. Imam malo slobodnog vremena, pa ga ljubomorno čuvam za svog trogodišnjeg sina Luku. Sa njim sam kad god mogu, pa sam s njim provela i novogodišnje praznike. Baš sam se zaželela odmora i kućne atmosfere. Dok sam na gostovanju, a to je poslednjih meseci veoma često, o Luki brine moja majka - kaže Mina.

Kao i drugi članovi ekipe serije "Porodično blago", i ova glumica se raduje povratku na male ekrane. Popularnost koju joj je ta serija donela itekako joj prija.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Minin partner u seriji, Vojin Ćetković, proteklu godinu proveo je takođe radno. Putujući. I primajući nagrade. Jer, od brojnih nagrada, koje je primila "Prokelta avlija" Kruševačkog pozorišta, u režiji Nebojše Bradića, Ćetković je za svoju ulogu dobio dve - "Stojan Dečermić" i "Zlatni brk". Igra i u "Zlatnom runu", "LJubavnim pismima", predstavama "Suze su OK", "Roberto Cuko". Razna pozorišta i različite scene.

- Što zbog gostovanja "Proklete avlije", a što zbog mojih roditelja, koji žive u Kruševcu, ja sam stalno na putu. Nadam se da ću ove godine opet imati pune ruke posla i da će serija "Porodično blago" nastaviti, ne samo sa prikazivanjem, nego i sa snimanjem novih epizoda. Branda sam veoma zavoleo. Mnogo mi je doneo. Mada se privatno u mnogo čemu razlikujem od njega, gledaoci su me često poistovećivali sa Brandom. A ja sam se trudio ga opravdam, i dobro odigram. Veoma se radujem snimanju sa koleginicom Minom Lazarević i voleo bih da nam pisac serije, Siniša Pavić, bude dovoljno naklonjen, da nas u nastavku serije ne razdvoji - kaže Ćetković.

 

O tome da je i Ćetko stao na "ludi kamen" i da mu je srce zarobila jedna plavuša sa Trećeg kanala, uveliko se šuška. Ali, na sva pitanja o tome glumac odgovara samo smeškom. Veli, još nije oženjen, a da li će i kada svadbe biti - čućemo na vreme.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "TV Novostima", početkom 2001. godine. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".