Među tim pripadnicima su bili Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković, potvrđeno je listu iz Višeg suda.

Foto: Arhiv Novosti

 


Za podstikivanje na ubistva Vukotić je bio spreman da iskešira četiri miliona evra, navodi se u dokumentu Apelacionog suda o produženju pritvora jednom od pripadnika ove kriminalne organizacije, prenosi podgorički dnevnik.

Pored Vukotića, na najnovijoj optužnici SDT-a su i Nikšićanin Jovan Mrvaljević, kao i Vladan Mijušković koji se nalazi u bekstvu.

Foto: Ž.Knežević

 


Savetnica za odnose sa javnošću Marija Raković precizira je za Pobjedu da je optužnica SDT protiv J. V., zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo putem podstrekavanja, J. M. i V. M. i zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije dostavljena Višem sudu na kontrolu.

Zbog planiranja likvidacija Belivuka, Miljkovića i Kašćelana početkom jula prošle godine podignuta je optužnica protiv Vukadinovića kao organizatora dok su za pripadništvo optuženi Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Almira Mujahodžić, Momčilo Milić i Dušan Ivanović.

U međuvremenu Viši sud je prilikom kontrole optužnice utvrdio da optuženi Mileta Jovanović i Radovan Stanišić nisu pokušali ubistvo Belivuka i Miljkovića krajem januara prošle godine na tivatskom aerodromu, zbog čega je protiv njih za ovo krivično delo pravosnažno obustavljen postupak.

List piše da su novi dokazi - transkripti razgovora sa Skaj aplikacije razotkrili i druge „igrače“ u ovoj kriminalnoj organizaciji - Vukotića, Maškovića, Mrvaljevića, ali i donedavnog policijskog funkcionera Dalibora Medojevića koji je uhapšen početkom marta od kada se nalazi u pritvoru.

Prema stavu SDT-a Jovan Vukotić je kao šef ove organizacije određivao koje osobe treba ubiti, davao upustva i naredbe o vremenu, mestu i načinu likvidacija, obezbeđivao kriptovane telefone, novac, oružje i ekspolozivne naprave koji je trebalo da budu korišteni u pripremama ubistava.

Optužbe SDT-a protiv Vukotića, Mrvaljevića i Mijuškovića se temelje na transkriptima Skaj komunikacija koje su ovi optuženi obavljali preko kriptovanih telefona, a koje je crnogorskoj policiji dostavio Europol.

Prema navodima optužnice koju je SDT podiglo sredinom prošle godine, Jovanović i zaštićeni svedok kodnog imena Kamenko Kuč su uz pomoć Stanišića, 22. januara, planirali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića na tivatskom aerodromu odakle je trebalo da polete za Beograd posle posete vođi kavačkog klana Radoju Zviceru.

Foto: Printskrin obozrevatel.com

 


Belivuk i Miljković su 30. januara prošle godine napustili Crnu Goru, a na beogradskom aerodromu ih je dočekala policija koja ih je uhapsila.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".