- Otkako sam upoznala svog muža pre šest godina znala sam da je porodični čovek i da jedva čeka da dobije decu. Međutim, posle tri godine bezuspešnih pokušaja, počela sam da spavam sa strancima u nadi da ću zatrudneti - otkrila je žena na početku pisma.

Dodala je kako se oboje osećaju mizerno jer nemaju dece.

- Muž ne zna šta radim i bio bi potpuno slomljen da sazna. Dosad sam spavala sa četiri nepoznata muškarca koje sam pokupila tokom izlaska kada znam da su mi plodni dani. Tražim tipove koji liče na mog supruga - srednje visoke, atletski građene, plavooke i tamnokose - priznala je 31-godišnjakinja.

Foto: Profimedia

 

Nakon što je godinu i po dana pokušavala da zatrudni sa suprugom, predložila mu je odlazak lekaru, ali ju je on ignorisao rekavši da će postati roditelji ako im je suđeno i da se samo moraju jače potruditi.

- Jako je ponosan i znam da ga muči to što nisam trudna. Naš odnos više nije isti. Osećam se zapostavljeno, no on i dalje želi redovan s*ks budući da pokušavamo da dobijemo dete. Međutim, sva je radost iz mene isisana. Stalno me pita u kojoj sam fazi ciklusa i jesam li dobila menstruaciju. Nakon odnosa insistira da 20 minuta ležim na leđima s podignutim koljenima kako bismo 'imali što bolje šanse za trudnoću'. Ne želim da ga izgubim, ali zabrinuta sam za budućnost našeg braka ako uskoro ne zatrudnim - napisala je savetnici.

Foto: Profimedia

 

Didri joj je odgovorila da izazovi vezani uz plodnost mogu da budu posebno teški za muškarce, koji često osećaju da je njihova muževnost ugrožena.

- Čak i ako mu je smanjena plodnost, imate brojne mogućnosti koje mogu da rezultiraju rođenjem zdrave bebe. Trećina problema vezanih za plodnost potiče od muškaraca, trećina od žena, a trećina je nerazjašnjena. Budući da oboje želite da postanete roditelji, najbolje bi bilo kada biste zajedno posetili terapeuta koji je specijalizovan za plodnost. Oni vam mogu pomoći da porazgovarate o svim mogućnostima i da rešite sve probleme koji se pojave - savjetovala je čitateljki.

- Razumem da očajnički želiš da postaneš majka, ali spavanje sa nepoznatim ljudima je alarmantno. Osim tvoje vlastite sigurnosti, mogla bi da budeš u opasnosti od zaraze polno prenosivim bolestima i nema garancije da će dete čiji je otac neko koga ne poznaješ dovesti do srećne porodice. Razgovaraj sa svojim suprugom o tome koliko si nesrećna jer oboje morate da shvatite šta se zaista događa u vašem braku - zaključila je Didre Sanders.