KAKO JE GAGA POSTAO '' DŽIMI''?

Kada je počelo snimanje čuvenog filma ''Kad budem mrtav i beo'' reditelj Živojin Pavlović planirao je da ulogu DŽimija dodeli Borisu Dvorniku. Dvornik je trrebao da odigra ulogu nakon što se vrati iz vojske te ga je Pavlović čekao do poslednjeg trenutka i nije želeo zamenu za njega. Međutim, kada je saznao da Boris ipak neće moći glumiti u filmu,uloga je dodeljena Draganu Nikoliću. Ova uloga buntovnika i netalentovanog pevača bila je kedna od najsavršenije odigranih uloga u karijeri. 

KO JE BOLJI LAUŠEVIĆ?

Serija o životu poznatog glumca Žarka Lauševića “Pad” je u pripremi. Očekuje se da bude novi filmski hit. Ipak, seriju prati promena koja je mnogima interesanta. Uloga sjajnog Lauševićaa je prvo ponuđena Milošu Bikoviću koji se proslavio u nekoliko foilmova i serija, a najveću popularnost je stekao u filmu ''Južni vetar''. Biković je ovu ulogu prepustio kolegi Milanu Mariću koji je perfetno odigrao Tomu Zdravkovića.  Uzdamo se Marićem talenat i verujemo da će ova serija postati hit. 

ODLUČIO SE ZA BOMBADERA

Glumac i reditelj, Dragan Bjelogrlić je tokom devedesetih bio najtraženije glumačko lice, i stalno je dobijao ponude da glumi. Zbog preopterećenosti poslom, bio je prinuđen da bira između dve uloge ''Crnog bombardera'', ili Anđela u Dragojevićevom prvencu, "Mi nismo anđeli". Odlučio se za ulogu u Bombaderu, filmu Darka Bajića, a njegova karijera nastavila je uzlaznom putanjom i nakon toga.

NIJE MU BILA NAMENJENA ULOGA U ''JUŽNOM VETRU''

''Južni vetar” ostavlja nas godinama sa glavnim likom koga tumači Miloš Biković bez teksta. U mlađoj generaciji film je postao i te kalo popularan. Navikli smo da gledamo Miloša Bikovića u ulozi Petra Maraša, ali reditelj Miloš Avramović tu upogu njemu nije namenio. Naime, uloga je prvo bila ponuđena Igoru Đorđeviću, a zatim i Petru Benčini. Nijedan od njih dvojice nije mogao da prihvati ulogu, te je u filmu zablistao Biković i sve oduševio svojim talentom.

ŽIKA ODBIO MUNJE I "LEPA SELA"

Poznato je da je Srđan Žika Todorović je odigrao fenomenalno svaku ulogu koju je prihvatio, međutim nekoliko izbora koji su ga možda koštali dobrih uloga i kultnih filmova je odbio. Glumacse kaje zbog svojih odluka, ali jnam ostaje dase zapitamo kako bi to izgledalo se u “Selima” našao Žika umesto Mande. Ili kakve bi danas bile “Munje” da je Žika prihvatio da igra ulogu Dede.Glumac je verovatno imao opravdane razloge da odbije ove ponuđene uloge. Todorović je izjavio da kada mu je ponuđena uloga u filmu “Lepa sela lepo gore” , scenario za film se još dorađivao, bio je još mračniji i ozbiljniji bez mnogo humora, samoj ulozi je dosta doprineo i sam Manda, a i film se snimao dok je još uvek rat trajao. Samim tim nije uvideo veliki potencijal koji je taj film kasnije ostvario. Što se tiče uloge u filmu “Munje” priča se da je Žika bio u tom trenutku sa mnogo mlađom devojkom, te da ona nije htela da ga gleda u ulozi tako stare osobe.

JOVANA STOJILJKOVIĆ JOJ USTUPILA ULOGU

Nina Janković, tumačila je ulogu  forenzičarke Jelene koja je osvojila srce glavnog junaka inspektora Aleksandra Jakovljevića, kog u seriji “Ubice mog uca” glumi Vuk Kostić,odigrala je ovu ulogu mnogo nežnijne nego neke druge uloge u kojima smo je gledali. Ova uloga trebala je da pripadne Jovani Stojiljković. 

“MIŠKA” TREBALO DA VOZI BOGDAN DIKLIĆ

"Ko to tamo peva" je film koji se na skoro svim listama uvek proglašava za najbolji domaći svih vremena. Iako su sve uloge danas kultne i veće od života, reditelj Slobodan Šijan je imao u nekoliko situacija neke druge glumce na umu. Kako prenosi “Blic”, vozača autobusa Miška je u njegovoj idealnoj podeli trebalo da glumi Bogdan Diklić, međutim, pozorište ga nije pustilo na odsustvo. Zato je u toj ulozi kasnije briljirao Aleksandar Berček. Pre nego što je Dragan Nikolić zapevao u ulozi šlager pevača, reditelj je ulogu nudio LJubiši Samardžiću, dok u ulozi starca koji posećuje sina u vojsci, umesto Miće Tomića trebalo je da zaigra Mija Aleksić. Prema nekim pričama, Mija Aleksić je tad bio u vezi sa dosta mlađom ženom, koja nije želela da ga vidi u ulozi dede, tako da je on tu ulogu i odbio.

ULOGA ''GUZE '' PONUĐENA LAUŠEVIĆU

Ispred malih ekrana serija “Bolji život” koju su volele mnoge porodice bila je veoma popularna tokom krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka, a ostala je upamćena i danas. Ipak, mnogi ne znaju da je i ova serija prošla drugačije nego što je režija planirala. Aleksandra Popadića Guzu prvo je trebao da igra Žarko Laušević, koji je u tom trenutku imao 27 godina i bio je idealan za ulogu advokata i najstarije dete u porodici  Laušević je tada imao i drugo snimanje, zbog čega je uloga pripala Borisu Komneniću, čiju je karijeru Guza obeležio.

ULOGA MANETA SAVRŠENO LEGLA ĆETKOVIĆU

Šotrin film ''Zona Zamfirova '' praćen je brojnim anegdotama i jedan je od filmova uz koji su odrastale brojne generacije. Na snimanju ovog filma upoznali su se Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković. Šotra je planirao da ulogu Maneta dodeli Sergeiju Trifunoviću. Iako bi bi mu ulogla legla, ulogu je obeležio Vojin Ćetković kao i ona njega.  

MARKO JANKETIĆ TREBAO DA GLUMI TIRKETA

Kada je snimljen film ''Montevideo, Bog te video'' bioskopi su bili puni i film je stekao ogromu popularnost. Publika je odlazila da gleda film i po nekoliko puta. Ipak, malo ko zna da film uopšte nije bio zamišljen tako. Miloš Biković našao se u glavnoj ulozi, te je glumio čuvenog Aleksandra Tirnanića Tirketa, iako je ta uloga inicijalno bila namenjena Marku Janketiću. Milošu tada bila namenjena uloga Ivice Beka. 

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".