Po objavljenoj obdukciji, Zukorlić, koji je preminuo pre šest meseci u 51. godini, kako je tada navedeno, od srčanog udara, biće ukopan u haremu Altun alem džamije u centru Novog Pazara.

Jake snage policije nisu dozvolile pristup mestu gde su ekipe obducenata sudskih medicina iz Beograda, Sarajeva i Hamburga obavili ekshumaciju.

Viši sud u Novom Pazaru odobrio je međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz ta tri grada, a proces nadgleda Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Ovaj sud postupa od 11. aprila po krivičnoj prijavi Zukorlićevog sina Usame Republičkom javnom tužilaštvu (RJT), u kojoj je zatražio da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca.

Usame Zukorlić je ranije predao RJT laboratorijske nalaze koji, kako je pre toga saopštio javnosti, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, RTS printskrin

 

 

On je u obraćanju javnosti 10. aprila, kojoj su prisustvovali brojni članovi porodice, rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".