Naime, Japanac koji se oženio hologramom pevačice pre četiri godine sada pati jer kaže da više ne može da komunicira sa svojom ženom. Akihiko Kondo (38) se definiše kao fiktoseksualac, osoba koja oseća privlačnost prema izmišljenim likovima. Upriličio je svadbu 2018. godine i stupio u brak sa Hatsune Miku, hologramom raspevane tinejdžerke od 18 godina sa tirkiznom kosom. Porodica nije prisustvovala svadbi, ali je Akihiko tvrdio da su njih dvoje srećni. 

Foto: Jutjubprintskrin/ Gatebox

 

On je za japanske medije rekao da je očajan, jer veza stagnira i više ne komunicira sa suprugom, a iza svega se krije problem tehničke prirode!

On se još 2008. zaljubio u Miku, i tek devet godina kasnije mogao je da razgovara sa njom zahvaljujući uređaju Gatebox, koji omogućava ljudima da komuniciraju sa hologramima. Godinu dana kasnije su se venčali. Ali je upravo ukinuta tehnička podrška za softver tog uređaja, što znači da je sada "odsečen" od holograma kojim se oženio. 

Foto: Jutjubprintskrin/ Gatebox

 

- Ja shvatam da moja veza nije uobičajena, ali to ne umanjuje moja osećanja prema Miku. Napravio sam venčanje jer sam mislio da ćemo zauvek biti zajedno - rekao je očajni Akihiko, koji sada svuda sa sobom nosi lutku Miku u prirodnoj veličini, a rešenje njegovog problema se ne nazire.

Pogledajte kako je izgledala njihova veza!

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".