Mediji pišu da u izvštajima nemačke policije piše da je lekar iz Centralnog instituta za mentalno zdravlje u Manhajmu pozvao policiju jer se 47-godišnjak protivio njegovoj odluci da ostane u zdravstvenoj ustanovi pa se udaljio iz iste. Policajci su ga krenuli tražiti i pronašli ga na Marktplacu u centru Manhajma.

Rođak preminulog kaže da su ga policajci pronašli ispred trgovine za prodaju hrane.

- Još nije bio ni platio kad je došla policija. Kao što se vidi na snimku, savladali su ga i pritisnuli na tlo udarajući ga pesnicama. Kasnije se dogodilo što se dogodilo-  prepričava rođak preminulog.

U policijskom izvještaju piše da se opirao pa su primenili sredstva prisile. Nakon što su ga savladali i oborili na tlo, kažu, iznenada je klonuo i nije davao znakove života. Pokušali su ga reanimirati na licu mesta i pozvali su Hitnu, navode. Nedugo zatim, preminuo je u bolnici.

Foto: Jutjub printskrin/ WELT

 

Na snimcima s društvenih mreža vidi se da su policajci muškarca savladali, ali se on i dalje opirao. U jednom trenutku jedan od policajaca ga je udario šakom u glavu. Na snimkama se vidi i kako neposredno nakon što je klonuo neko od prisutnih pokušava reanimaciju.

Mediji pišu da je istragu celog slučaja preuzeo Pokrajinski ured kriminalističke policije u Štutgartu (LKA), a navodno se uključilo i tamošnje tužilaštvo.

- LKA i Ured javnog tužioca će tokom istrage pregledati razne videosnimke - objavila je policija.

Neki stanovnici Manhajma su šokirani ovim događajem, zbog čega je njih više stotina i protestvovalo na mestu događaja. Gradonačelnik Peter Kuc kazao je da je pogođen smrću 47-godišnjaka do koje je došlo, kako navodi, "tokom ili nakon policijske intervencije". Rekao je da ova intervencija otvara pitanja na koja se moraju dobiti odgovori.

(Index.hr)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".